ZVEZDA JE ROĐENA: Nema više polemike, SJAJNI SRBIN SPORTISTA GODINE!


IZVOR: Republika - 22.12.2020 | 09:17


Najbolji sportista Republike Srpske u 2020. godini je Dalibor Ilić! Košarkaš Igokee i reprezentativac Srbije dobio je nagradu u 66. izboru najboljih sportista Republike Srpske.

Foto: Starsport

Dalibor Ilić velika je nada srpske košarke!

Ovu nagradu tradicionalno dodeljuje "Glas Srpske", a momak kojeg smo imali prilike da gledamo u dresu košarkaša Srbije poneo je laskavo priznanje.

Na čelo stručnog žirija bio je selektor vaterpolista Srbije Dejan Savić, a u samom izboru nije bilo nikakve dileme.

Ilić je imao sjajnu godinu za sobom i zasluženo je dobio nagradu.

- Ipak je treća sreća. Do sada sam bio drugi i sedmi na Izboru deset najboljih sportista, a sada mi je pripala čast da budem najbolji. Biti najbolji sportista u svom sportu je veliko priznanje, a biti najbolji sportista Republike Srpske velika je privilegija. Кao i uvek potajno sam se nadao da će baš mene izabrati i sada se to ostvarilo tako da sam presrećan kao posle neke velike pobede svog tima. Hvala mojim trenižrrima i saigračima bez kojih ne bih stigao do ovoga. Trudiću se da Republiku Srpsku i dalje predstavljam u najboljem svetlu - poručio je Ilić, jedan od najvažnijih igrača Igokee, zahvalivši se Saviću i ostalim članovima žirija na nagradi.

Ilić je u februaru debitovao za seniorsku reprezentaciju Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, čime je postao prvi igrač jednog kluba iz Republike Srpske koji je obukao dres "orlova". Ranije je sa dosta uspeha nosio kapitensku traku u juniorskoj selekciji Srbije.

Sa Igokeom nastupa u ABA ligi i FIBA ligi šampiona, koju su Aleksandrovčani izborili prvi put ove sezone.

Nekadašnji fudbaler Borca, a sada član portugalskog Nasionala Vladan Danilović u izboru "Glasa Srpske" zauzeo je drugo mesto, dok je trećeplasirana atletičarka Vanja Spaić, prenosi "Mondo".

Četvrtoplasirana je Anja Lolić (karate), a prošlogodišnji laureat Bojan Ljubišić, član Rukometnog kluba Borac, zauzeo je peto mesto.

 
$bp("Brid_08624326", {"id":"23088","width":"16","height":"9","carousel":"225"});

Među deset najboljih sportista Srpske za 2020. godinu našli su se još Strahinja Erić (skijanje), Katarina Popović (odbojka), Radenko Tomić (boks), Božidar Vučurević (džudo) i Marko Trklja (kuglanje).