TO SU ODLIKE BUDUĆE ZVEZDE: Iako je POTPUNO SAM u Americi, Pokuševski ODUŠEVLJAVALA U NBA!


IZVOR: Republika - 14.12.2020 | 19:31


Aleksej Pokuševski imao je tu čast da bude Srbin koj je izabran na najvišem piku na NBA draftu posle Darka Miličića, a sada ovaj mladi i perspektivni krilni centar daje sve od sebe kako bi to poverenje opravdao.

Foto: KSS, Twitter printscreen

Pokuševski tokom intervjua posle debija za Oklahomu

Njega je izabrala Oklahoma sa 17. pikom na draftu, a već na prvom predsezonskom meču im je on pokazao da nisu pogrešili.

Pokuševski je ubacio 14 poena, uhvatio osam skokova i dodao dve asistencije, dok je sa distance šutirao 4-8, što je za jednog rukija zaista sjajno.

- Viši je nivo u NBA, naravno, ali je osećaj isti. Bilo da igram u Beogradu, Atini ili Oklahomi, košarka je košarka - hladnokrvno je odgovorio Srbin medijima u Americi nakon debija.

- Iako sam trenutno potpuno sam, imao sam već takvo iskustvo u Atini, pa me to ne dotiče. Cilj mi je da slušam sve što mi pričaju i da upijam, upijam, upijam. Ako to uradim, biće sve ok - jasan je mladi reprezentativac Srbije.

Foto: Twitter/Printscreen/Harris Stavrou

Pokuševski je na debiju ostvario 14 poena, osam skokova i dve asistencije

Posle haosa Beograda i Atine, Pokuševskom Oklahoma siti ne deluje toliko uzbudljivo.

- Miran je grad. Svi su usporeni i opušteni. Oseća se neka bliskost, svi su voljni da pomognu, pa mi se za zada sve sviđa - zaključio je Aleksej.

Foto: KSS, Twitter printscreen

Mladi "Orao" veoma se dobro snalazi u Americi za sada

Pokuševski već pokazuje zrelost kakvu retko viđamo u igračima njegovih godina, a ako nastavi sa vrednim radom, mogao bi da bude ključna karika reprezentacije u sledećoj deceniji i više.