Rešen posao sa KLJUČNOM KARIKOM: Denver od sada JOŠ JAČI!


IZVOR: Republika - 13.12.2020 | 04:21


Denver Nagetsi rešeni su da osvoje NBA titulu sa Nikolom Jokićem, pa ne žale novce kako bi to ostvarili.

Foto: Tanjug/AP

Denver Nagetsi produžili su saradnju sa ključnom karikom u timu

Svesni su u ekipi iz Kolorada da nije sve u igračkom kadru, pa shodno tome povlače poteze kako bi osigurali celokupno zdravlje kluba.

Bilo je promena i među igračima, klub su napustili Mejson Plamli i Džerami Grant, bilo ih je i u upravi, gde je Arturas Karnišovas izabrao da pređe u Čikago, ali je jedna ključna promena izbegnuta, i to za dlaku.

Upravo je Karnišovas umalo Denveru ukrao ključnu kariku, čoveka bez kojeg odbrana Nagetsa ne bi ni postojala, ali je ipak ljubav prema klubu legendarnog Vesa Anselda ubedila da ostane i da sa "Jokarom" i drugovima još jednom juriša na "Leri O'Brajen" trofej.

Anseld je u stručnom štabu Majkla Melouna već šest sezona, najbolji mu je prijatelj i odbrambeni genije, pa nimalo ne čudi činjenica da je on uz novi ugovor dobio i unapređenje, pa je sada faktički "zamenik šefa stručnog štaba".

- Ne poznajem skoro nikoga ko je više zaslužio unapređenje nego Ves. On je jedan od najvrednijih ljudi koje sam ikada upoznao, u NBA i šire, i zadovoljstvo mi je što ćemo nastaviti saradnju koja traje još od 2015. godine. Uprkos tome, kao što sam već mnogo puta govorio u prošlosti, smatram da Anseld već godinama zaslužuje poziciju glavnog trenera, pa se nadam da ćemo moći da mu pomognemo da ostvari taj san - istakao je Majk Meloun.