JOKIĆ PLESAO, DENVER SE ISTRESAO: Srbin urnisao Kliperse za 7. meč!


IZVOR: Republika - 13.09.2020 | 19:48


Košarkaši Denver Nagetsa izborili su sedmi meč polufinala zapadne konferencije protiv Los Anđeles Klipersa pošto su bili bolji rezultatom 111:98, uz nestavarnu partiju srpskog asa Nikole Jokića.

Foto: Tanjug/AP

Nikola Jokić

Srpski as je bio ključni igrač Nagetsa tokom celog meča i ostvario učinak od 34 poena, 14 skokova, 7 asistencija.

Denver je i drugi meč zaredom uspeo da trijumfuje kada mu je pretila eliminacija, i da izbori sedmu utakmicu.

Ovaj preokret je nadmašio onaj u prethodnoj utakmici jer su sada umesto zaostatak od 16, nadoknadili zaostatak od 19 poena iz drugog poluvremena.

 

 

 

Denver je po ko zna koji put bio lošiji u prvom poluvremenu, prvu četvrtinu Klipersi su dobili 34:26, drugu 29:21, i posle 63:47, Nagetsima je bilo potrebno novo čudo, a ono je ponovo stiglo iz Sombora.

Jokić je i ovaj put bio najbolji u svom timu, u prvom poluvremenu imao je učinak od 15 poena, 7 skokova i tri asistencije

Treća četvrtina bila je uvertira u novu ludu završnicu. Nagetsi su ušli u nestvarnu seriju, sa -16 stigli su do -1 (72:73). I u toj deonici, istakao se Jokić sa dodatnih osam poena, ali je glavnu ulogu ipak preuzeo Marej koji je vezao pet poena za seriju od 13:0 i zato je tek usledila veća ludnica u poslednjoj četvrtini (77:79).

Početkom četvrte četvrtine, Tori Kreg pogađa trojku i Denver konačno vodi  85:84! Denver je nastavio seriju, stekao je tada i najvećih +7, 91:84 i to zahvaljujući dve vezane trojke Nikole Jokića, koji je u tom trenutku stigao do skora od 29 poena!

Foto: Tanjug/AP

Kada je potom i Heris posle serije promašaja konačno pogodio možda i ključnu trojku, posle Jokićevićevih za 99:91, Nagetsi su potpuno slomili Kliperse. Usledio je novi nestvaran koš Nikole Jokića sa jedne noge za održavanje od +10 i bili smo na pragu novog čuda.

Konačni nokaut, Jokara je zadao dva minuta pre kraja, za najvećih +13, 106:93, još jednom, četvrtom trojkom na meču.

Klipersi su bli nemoćni, a sedma utakmica će se igrati u noći između utorka i srede.