Brutalan udar na Antića: Pravio je greške ne samo u koracima, već i duplu, faul u napadu i petu ličnu!


IZVOR: Republika - 29.04.2020 | 16:14


Košarkaški klubovi iz Severne Makedonije, većinom glasova, odredili su da ove sezone ne bude šampiona države. Lider MZT iz Skoplja je ostao bez "viđenog" trofeja prvaka, a neće se sa tim pomiriti tako lako...

Foto: Starsport

Antić u dresu Crvene zvezde

Predlog je već prosleđen tamošnjem Košarkaškom savezu na čelu sa Perom Antićem, koji se tako našao na udaru nadglasanog MZT-a.

Četiri kluba su protiv proglašenja pobedanika (Rabotnički, Gostivar, Vardar i Kumanovo), tri da šampion bude MZT (MZT Skoplje aerodrom, MZT Uni Bank i FMP akademija), dok su još tri bila uzdržana (Euro Nikel, Kožuv i Pelister).

MZT se oglasio saopštenjem na račun bivšeg košarkaša Crvene zvezde i Fenerbahčea, koji je igrao i u NBA ligi.

- Pero Antić, kao košarkaš, uvek je napadao zbog pobede, bilo da je reč o dresu kluba ili reprezentacije. Želja za napadom po svaku cenu i bez obzira na posledice definitivno je ostala kod njega i tokom vršenja funkcije predsednika Кošarkaškog saveza Severne Makedonije. Ali ako je takva karakteristika lika željna kod igrača, to je problematično i pogubno za svakog sportskog radnika- navodi se u saopštenju MZT-a, koji je imao samo tri poraza, dva manje od drugoplasiranog Rabotičnikog.

Dalje se navodi da je Antić lobirao da se prihvati njegov zahtev.

- Antić je pravio greške ne samo u koracima, već i duplu, faul u napadu i petu ličnu. Potpuno je ukinuo postupak iz Statuta- zaključuje se.