"Fudbalski klub nam ne pruža finansijsku pomoć"


IZVOR: Republika - 17.04.2020 | 13:15


Igrači košarkaškog kluba Bajern pristali su da im se do kraja juna plate smanje za 30 odsto zbog epidemije koronavirusa, a posle toga će se sa čelnicima kluba dogovoriti shodno situaciji na ekonomskom tržištu koja bude vladala.

Foto: Starsport

Lorenco Braun i Vladimir Lučić

- Želeo bih da se zahvalim timu, čiji igrači su pristali da im se zarada smanji za 30 odsto. Na taj način ćemo biti u mogućnosti da zadržimo sve zaposlene u radnoj zajednici. Divno je što su igrači pokazali solidarnost u ovim teškim vremenima prema svojim saigračima, ali i celokupnom kolektivu. Zahvalio bih se upravnom odboru, kao i svim zaposlenima koji i dalje dolaze na posao. Naglasio bih da smo preduzeli sve mere koje je vlada predložila, radnici nose zaštitu, rade po šemi "Kurcarbajt" (skraćeno radno vreme) koju je država donela - rekao je generalni direktor košarkaškog kluba Bajern Marko Pešić.

On je istakao da i ako se košarkaški klub nalazi u sklopu fudbalskog kluba, u mnogim stvarima moraju samostalno da rade.

- Čitavu deceniju smo samostalni po pitanju načina rada i finansija. Znači sami smo odgovorni za sportski uspeh ili neuspeh i finansije. Zato vodimo računa o svemu, uključujući i o radnim mestima zaposlenih. Bilo nam je važno da zbog ovog vanrednog stanja niko od zaposlenih ne ispašta - zaključuje Pešić.

Foto: instagram.com/fcb_basketball

Vladimir Lučić