Još jedan klub za stopiranje ABA lige i dodelu titule Partizanu!


IZVOR: Republika - 21.03.2020 | 13:55


Igor Dodik, predsednik KK Igokea, smatra da, ukoliko se ne pronađe bolje rešenje, sezonu ABA lige treba registrovati po sadašnjoj tabeli.

Foto: Photo: Igokea/Nikola Vuruna

Igokea - Cibona

On je pismo u kojem je naveo taj predlog uputio na adresu regionalnog prvenstva.

Dodik ističe da nije realno da se šampionat nastavi u julu i avgustu, pošto onda ne bi znali kako da se započne naredna sezona.

- Mi (KK Igokea) imamo stav da u ovoj teškoj situaciji za sve nas, kao i za celu Evropu i svet, nije realno da se prvenstvno nastavi u julu i avgustu. Jer ne možemo da znamo do kada će ovo stanje potrajati. A pošto trenutno nema uslova ni za kakav rad klubova, i samim tim bi morali da organizujemo dodatno vreme za nove pripreme da bi se igrači spremili da ponovo igraju. I po tome onda ne znamo ni kada bi mogli da započnemo narednu sezonu- napisao je Dodik u pismu upućenom ABA ligi.

Prvi čovek Igokee smatrada plej-of nema potrebe igrati.

- Naš je predlog da, ukoliko se u narednih 10 do 15 dana situacija ne razjasni i u drugim takmičenjima, završimo ovu sezonu sa trenutnim stanjem na tabeli i bez odigravanja utakmica. Bez plej-ofa i baraža. Da ispadne trenutno poslednje ekipa iz ABA 1 i plasira se prva ekipa iz ABA 2 u ABA 1- dodao je Dodik.