(VIDEO) Srbin brutalnom partijom srušio šampiona: Jokić stigao do 40. tripl-dabla!


IZVOR: Republika - 02.03.2020 | 08:20


Srpski as Nikola Jokić vodio je Denver do nove pobede, ovog puta protiv šampiona NBA lige. Nagetsi su na domaćem parketu savladali Toronto Reptorse rezultatom 133:118.

Foto: Tanjug/AP

Jokić vs. Reptorsi

Jokić je ponovo bio nezaustavljiv i meč je završio sa 23 poena, 18 skokova i 11 asistencija, uz jednu ukradenu i dve izgubljene lopte.

Najboljem srpskom košarkašu to je bio 12. tripl-dabl ove sezone, a ukupno 40. u karijeri.

Ekipa iz Kolorada je dobro ušla u meč i već tokom prve četvrtine došla do dvocifrene prednosti, ali je, kao neretko ove sezone, u drugoj doživela pad.

Toronto je uspeo da od -14 dođe do potpunog egala na poluvremenu, a podjednako dobro se držao i u trećoj četvrtini.

Izabranicima Nika Nursa nedostajala su tri bitna igrača – Ibaka, Vanvlit i Gasol – a to se najviše osetilo u poslednjoj deonici, koju je Denver rešio u svoju korist sa 33:22.

Nagetsi su se "odlepili" na samom startu i mirno priveli meč kraju, te se izjednačili sa Los Anđeles Klipersima na drugom mestu Zapada, iza Lejkersa.

Pored centra iz Sombora kod domaćina se istakao Džamal Marej sa 22 poena i pet skokova. Tori Kreg je imao 17, a Džerami Grent 16 poena.

Na drugoj strani utakmicu karijere imao je OG Anunobi, koji je imao rekordnih 32 poena, ali i po sedam skokova i ukradenih lopti. Norman Pauel je imao 24 poena, a Kajl Lauri 17, uz osam uspešnih dodavanja.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
sofa_embed('sofa-standings-embed-177-24868', window);