Životna drama žene kojoj se divila cela Jugoslavija: Nećete vi mene živu oplakivati


IZVOR: Republika - 21.02.2020 | 13:16


Raziji Mujanović (52), najboljoj evropskoj košarkašici svih vremena, otkriven je karcinom dojke. Srećom, jedna je od retkih košarkašica koja je primljena u Kuću slavnih, a da je dobila tu bitku. Sada je ispričala šta se dogodilo.

Foto: youtube.com/Printscsreen/N1

Razija Mujanović

- Mislim da je to nešto najteže, kada mi je saopštena dijagnoza. Ne znate gde se nalazite kada vam to kažu - rekla je Mujanović. 

Na sreću, Mujanović je dobila i najvažniju utakmicu u životu.

- Za dijagnozu je znala moja porodica, osim mojih roditelja. Oni su umrli, a nikad nisu saznali za to. Jednostavno sam htela da ih poštedim tog stresa jer su već bili dovoljno stari i bolesni. Moja braća, moje sestre i njihove porodice su znali za to i bili su mi velika podrška - prenosi Mujanović.

Porodica je plakala kada je saznala za dijagnozu, ali Mujanović ih je tešila.

- Ja im kažem: Pa ja sam živa, nećete vi mene oplakivati živu. Ja ću živeti i dalje, ja neću umreti, budite sigurni, ja ću se izboriti - rekla je. 

- Nisam želela da znaju drugi jer ima zlobnih ljudi koji će prokomentarisati nešto ružno ili me oplakivati. Želela sam sve to da savladam i jednog dana da kažem da sam pobedila i taj rak. Toliko sam pobeda imala, evo i ovu sam dobila- izjavila je Mujanović.