Užasne vesti iz Podgorice, sjajni centar završio sezonu!


IZVOR: Republika - 01.02.2020 | 15:36


Reprezentativac Crne Gore Filip Barović se nedavno vratio na teren, ali će opet morati da pauzira, najmanje do kraja sezone.

Foto: Starsport

Želimo mu brz oporavak

On se na treningu povredio i opet je pokidao ligamente. Neće ga dugo biti na terenu, a sada se tim povodom oglasio trener Budućnosti Petar Mijović.

- Ovo je šok za sve nas. Svi koji prate košarku i koji poznaju Filipa, znaju o kakvom se čoveku i profesionalcu radi. Znamo koliko je uložio napora i truda kako bi se vratio na parket. U trenutku kada je bio na pragu da ponovo zaigra usledio je težak udarac za sve nas, pre svega za Filipa. Kao i svi u timu, poznajući Barovića, verujem da će dobiti i ovu bitku, da će se početkom naredne sezone vratiti u sastav tima, jači nego što je ikada bio - rekao je trener Budućnosti Petar Mijović.

On se osvrnuo i na finiš sezone koji nam predstoji.

- Ostalo je pet kola do kraja ligaškog dela i svaka utakmica ima za nas višestruki značaj. Svaka utakmica je biti ili ne biti, bez obzira na ime protivnika. U dobroj smo poziciji ako se gleda tabela, međutim daleko smo od obezbeđivanja jedne od pozicija koje nas dovode u situaciju da imamo prednost domaćeg parketa u polufinalu. Pored toga, još uvek nismo obezbedila plasman u doigravanje za titulu. Samim tim, neophodno je da utakmici sa Igokeom priđemo na pravi način. Moramo da odigramo na visokom nivou od prvog do poslednjeg minuta, kako u odbrani, tako i u napadu, kako bi stigli do cilja, a to je pobeda nad izuzetno neugodnom ekipom Igokee.