(VIDEO) Dončićev majstorski povratak: Ples sa tripl-dablom i pobeda Dalasa u derbiju Teksasa!


IZVOR: Republika - 27.12.2019 | 08:05


Ni povreda, ni pauza, ne mogu da zaustave Luku Dončića ove sezone. Slovenački košarkaš vratio se na teren nakon desetak dana bolovanja zbog povrede skočnog zgloba i odmah je ponovo preuzeo lidersku palicu i bio najbolji pojedinac u timu Dalasa. Derbi Teksasa pripao je Dalasu (102:98), kojem je bilo dovoljno da u poslednjoj četvrtini doda gas i slomi uporni San Antonio.

Foto: Tanjug/AP

Povratak u velikom stilu!

Gosti su se podržali do uvodnih minuta poslednje četvrtine, u igri su bili do rezultata 82:79, a onda je krenula furiozna serija Maveriksa, 20:6, do maksimalne prednosti 102:85 četiri minuta pre kraja.

Uspeo je San Antonio na kraju da ublaži poraz na pristojnih četiri razlike serijom 13:0, ali ne i da ugrozi pobedu domaćeg sastava.

Prva zvezda meča bio je Luka Dončić, najefikasniji pojedinac utakmice, koji je ubacio 24 poena za 33 minuta igre, istina, uz slabiji procenat šuta – 9/23 pokušaja. Malo je nedostajalo da Slovenac na povratku upiše tripl-dabl, pošto je imao i 10 skokova, uz osam asistencija. 

Tim Hardevej je sa 17 poena bio najbolja podrška Dončiću u pobedi, dok je na drugoj strani najefikasniji bio Demar Derozan sa 21 poenom. Srpski centar Boban Marjanović nije igrao na ovom meču.