Dončić još dve godine u Dalasu sigurno!


IZVOR: Republika - 24.09.2019 | 19:20


Organizacija Dalas Meveriksa aktivirala je, prema svim očekivanjima, treću sezonu ruki ugovora za svog plejmejkera Luku Dončića, preneo je upućeni američki novinar Bobi Marks.

Foto: Tanjug/AP

Luka Dončić

Prema ustaljenoj „ruki skali“ ugovora, Dončić će u svojoj trećoj sezoni u timu iz Teksasa (sezona 2020/2021.) zaraditi 8 miliona dolara.

Dončić je nakon fantastične karijere u Evropi, u kojoj je sa Real Madridom bio prvak Španije i osvajač Evrolige došao u NBA pred sezonu 2018/2019.

U svojoj prvoj sezoni u najjačoj ligi sveta igrao je fantastično, u proseku je na 72 meča (sve kao starter) imao 21,2 poena i 7,8 skokova uz 6 asistencija.

Osvojio je nagradu za najboljeg „novajliju“ godine u NBA, ispred plejmejkera Atlanta Hoksa - Teja Janga.

Prethodno je u Evropi bio najkorisniji igrač EL i španskog prvenstva, a sa reprezentacijom Slovenije je 2017. godine osvojio Evropsko prvenstvo.

U narednoj sezoni saigrač će mu biti i centar srpske reprezentacije Boban Marjanović.

 

 

U isto vreme stigla je i vest da će Meveriksi produžiti saradnju i sa Džastinom Džeksonom u četvrtoj godini ruki ugovora za nekadašnjeg igrača Sakramenta. Džekson je stigao u Dalas u trejdu u kojem je tim iz kalifornijske prestonice pojačao Harison Barns.