Litvanci ostaju bez selektora!


IZVOR: Republika - 08.09.2019 | 11:30


Selektor košarkaške reprezentacije Litvanije Dainius Adomaitis neće više voditi litvanski nacionalni tim, po završetku Svetskog prvenstva. Tu informaciju preneo je litvanski novinar Donatas Urbonas.

Foto: Tanjug/AP

Dainius Adomaitis

Kako navodi na svom tviter profilu, Adomaitis je i sam potvrdio tu informaciju.

Litvanski stručnjak je bio ljut na sudije nakon poraza od Francuske, kojim su Litvanci izgubli sve šanse da se nađu u četvrtfinalu.

Trener Ritasa je posle neizvesne završnice i poraza istakao da je suđenje "je**ena sprdnja", a zamerke je imao i zbog suđenja na drugim duelima, ne samo protiv Francuske.

Litvanci su protiv Francuza uspeli da nadoknade minus od 17 poena iz treće četvrtine i uđu u egal završnicu, ali na kraju nisu slavili.

Sve se odigralo prilikom izvođenja slobodnih bacanja Jonasa Valančijunasa na 75:73 za Francuze.

Litvanac je prvi penal ubacio, a drugi mu je skinuo Rudi Gober i tom prilikom zakačio obruč, zbog čega je Litvaniji moralo da pripadne dva poena.

FIBA je posle celog slučaja saopštila da je sudijska trojka sa tog meča suspendovana, a nju su činili Španac Antonio Konde, Venecuelanac Danijel Alberto Garsija Nijeves i Argentinac Leandro Leskano.

Iz grupe L u četvrtfinale su kolo pre kraja prošli Francuzi i Australijanci, a uz Litvaniju sa takmičenja je ispala Dominikanska Republika.

Mečeve sa Mundobasketa pratite ekskluzivno na kanalima Sport kluba.