Prva pobeda "pancera", Jordan je zalutao na SP!


IZVOR: Republika - 05.09.2019 | 10:55


Jedno od najvećih razočarenja na Mundobasketu u Kini - selekcija Nemačke, pobedom je okončala prvu fazu takmičenja. Ekipa Henrika Rodla posle šokantnog poraza od Dominikanske Republike uspela je da lagano dobije Jordan 96:62 (28:17, 20:19, 18:13, 30:13), ali to će biti slaba uteha. Od tima koji u svojim redovima ima jednog od najboljih plejmejkera NBA lige - Denisa Šredera, te poznatog evroligaškog asa Johanesa Fojtmana, zatim Loa, Benzinga, Bartela, Cipsera...očekivalo se, mnogo, mnogo više. Makar da dođe do druge faze takmičenja u relativno laganoj grupi.

Foto: Starsport/Xinhua News Agency

Jordanci nisu dorasli čak ni psihološki poljuljanim Nemcima i gotovo da su se predali već posle prve deonice, posle koje su bili u podebelom zaostatku od 11 poena.

Svoje najbolje minute oni su imali tokom druge deonice, kada su se održavali na tih -10, da bi u trećoj sve već bilo rešeno.

Nemačka je posle nekoliko mini serija otišla na plus 18, pa se do kraja postavljalo samo jedno pitanje - koliko će težak poraz pretrpeti Jordanci?

Očito željni da na nekome iskale bes zbog eliminacije Nemci nisu spuštali gas. U uvodna četiri i po minuta rivalu nisu dozvoli nijedan koš i serijom 14:0 za rekordnih +33 udarili pečat na ovaj meč. Do kraju su, delovalo je, jurili "stotku", ali ipak nisu uspeli. Zafalila su im četiri poena...

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
sofa_embed('sofa-standings-embed-71889-22873', window);

Denis Šreder upisao je dabl-dabl učinak - 10 poena i 11 asistencija. Najefikasniji kod Nemaca bio je Maksimilijan Kleber sa 18 koševa, Bartel je dodao 13, Cipser 12. Na drugoj strani istakao se Ahmad Al Dvairi, ubacio je 17 poena.