(VIDEO) Srbija pregazila Filipine: Stotka za 30 minuta, na kraju +59


IZVOR: Republika - 02.09.2019 | 13:21


Reprezentacija Srbije je posle pobede nad Angolom zabeležila još jedan sjajan trijumf na Mundobasketu pošto je pobedila reprezentaciju Filipina 126:67.

Foto: <a href="http://www.profimedia.rs" target="_blank">www.profimedia.rs</a>

Filipini nemaju šanse protiv naših momaka

Svi košarkaši Srbije su se upisali u listu strelaca, a najefikasniji je bio povratnik na teren Nemanja Bjelica sa 20 poena. Posle tihog prvog poluvremena Bogdan Bogdanović je stigao do 17 poena. Čak 7 reprezentativaca imalo je dvocifren broj poena. 

Kod Filipina istakli su se Perez sa 16 i Dalistan sa 15 poena. Filipinci i Angola su ispali iz takmičenja, dok će se u sredu od 13:30 Srbija i Italija sastati u meču koji će odlučiti pobednika grupe i odrediti dalji žreb. 

I ČETVRTINA

1. minut: Srbija počinje meč u petorci Micić, Bogdanović, Lučić, Birčević, Milutinov

Birčević pogađa prvi na meču, sa poludistance daje dva poena, a Filipinci promašuju flouter, nakon čega Lučić hvata prvi skok na meču. Birčević u narednom napadu pogađa za 3 iz ugla za 5:0.

2. minut: Serija promašaa oba tima, a Rosario u prodoru postiže prve poene za Filipince za 5:2. 

3. minut: Promašaj Birčevića prati izgubljena lopta Bogdanovića, ali Endru Bleč promašuje trojku, kao i Micić u narednom napadu. Dalistan pogađa za dva i smanjuje prednost Srbije na samo poen 5:4.

4. minut: Posle pika sa Milutinovom Bogdanović pogađa iz reketa, a Endru Bleč pogađa prvu trojku za Filipine i imamo izjednačenje 7:7. Nikola Jokić je prvi put na parketu. 

Filipini vode 9:7 posle pogotka Dalistana. 

Foto: Starsport/Xinhua News Agency

5. minut: Miciću ispada lopta, ali Norvud promašuje trojku iz tranzicije. Jokić baca ali-up pas za Milutinova i opet je nerešeno 9:9. 

6, minut: Jokić opet sa pozicije 4 pronalazi Milutinova ispod koša, Endru Bleč faulira našeg centra. Milutinov je postigao oba slobodna bacanja za 11:9 i umesto njega ulazi Miroslav Raduljica. Ovo je Raduljicin 101. meč u nacionalnom timu. 

Simonović iz ugla na asistenciju Jovića povećava prednost, ovo je prva trojka našeg tima i rezultat je 14:9.

7. minut: Posle dobre odbrane igra se izolacija za Jokića koji postiže prve poene na meču za 16:9. Kifer Ravena prekida seriju našeg tima sa dva poena sa linije slobodnih bacanja i sada je 16:11. 

Kapiten "orlova" Miroslav Raduljica popravlja svoj promašaj i postiže poene uz faul. Postiže poene sa penala za 19:11. 

8. minut: Posle brze igre i nekoliko promašaja sa obe strane Raduljica baca sjajan pas Jokiću koji pogađa flouter i Srbija ide na dvocifrenu prednost 21:11. Selektor Filipina zatražio je prvi tajmaut na meču. 

Posle minuta odmora Filipinci prave faul u napadu, potom šalju Gudurića na liniju slobodnih bacanja. Bek Memfisa pogodio je oba penala za 23:11. 

9. minut: Sve bolja odbrana Srbije, a u kontri Jokić bez gledanja baca pas za Raduljicu, koga omaleni Filipinci šalju na liniju penala. Precizan je oba puta za 25:11. Nemanja Bjelica prvi put na ovom Mundobasketu ulazi na teren. 

10. minut: Gudurić opet promašuje za tri poena, a Marko Simonović sa dve ruke blokira beka Filipina u prodoru. Posle skoka u napadu konačno poeni za našeg protivnika, poene postiže Fahardo. 

Nemanja Bjelica postiže trojku za kraj prve četvrtine i konačan rezultat prvog dela meča je 28:13.

II ČETVRTINA

1, minut: Fahardo postiže prve poene u drugoj četvtini i smanjuje na 28:15. Nemanja Bjelica odmah vraća stvari na svoje mesto sa dva poene sa slobodnih bacanja. 

Fahardo pravi probleme "Orlovima", hvata ofanzivni skok i asistira Perezu za polaganje, trenutno je 30:17. 

2. minut: Perez prolazi kroz srce reketa Srbije i flouterom pravi mini-seriju 6:0 za Filipine. Aleksandar Đorđević traži prvi tajmaut za Srbiju. Minut odmora je urodio plodom i Vasa Micić je prvo zakucao, potom ukrao loptu i dodao do Milutinova u kontri, koji zakucava za 34:19. 

Foto: Starsport/Xinhua News Agency

3. minut: Pogoj postiže poene posle ofanzivnog skoka, a onda Filipinci koriste nesporazum kod našeg tima, hvataju loptu posle izvođenja iz auta i smanjuju na 34:23.

4. minut: Bogdan Bogdanović postiže trojku i prekida seriju protivnika za 37:23. Posle kontre Micić ostavlja loptu za Jokića i sada je 39:23. Još jedan tajmaut za Filipine i posle njega Bolik pogađa trojku, sada je 39:26. 

5. minut: Posle asistencije Bogdanovića Jokić pogađa trojku, a Raduljica dobija šansu za 2+1 posle faula protivnika. Pogađa bacanje i rezultat je 45:28. 

6. minut: Igra se brzo, Jokić vraća loptu Guduriću i posle još jedne trojke Srbija vodi 20 razlike 48:28. Perez hrabro juriša na naše centre i uspeva da pogodi preko njih za 48:30.

7. minut: Sjajna akcija Raduljice i Jovića, posle duplog pasa plej Srbije polaže za 50:30. 

8. minut: Jokić šalje prelep pas Raduljici i opet naš kapiten uz dva poena ima priliku da šutira dodatno bacanje. Prvi je dvocifreni u našem timu i pogađa sa penala, rezultat je 53:30. 

Jokiću se svira faul u napadu, ali to protivnik ne koristi. Srpski centar u tranziciji asistira za Jovića koji iz prodora postiže dva poena, sada je 55:30. 

9: minut: Vladimir Lučić lagano postiže još dva poena, a Filipinci konačno postižu poene,. Robert Polik daje dva bacanja i smanjuje na 57:32. 

Još bacanja za naše košarkaše, sad je na ispitu Marko Gudurić. Pogađa oba i Srbija vodi 59:32. 

10. minut: Odmah kontra Srbije, ali neuspešna. Ravena postiže trojku i smanjuje na 59:35. Ipak Nemanja Bjelica je odmah to vratio iz ugla. 

Konačan rezultat prvog poluvremena je 62:35.

III ČETVRTINA

1. minut: Boban Marjanović je prvi put na terenu, a Bogdanović trojkom započinje drugo poluvreme i Srbija ide na +30, 65:35. 

2. minut: Bleč ne uspeva preko Marjanovića, a u kontri stiže još jedna trojka Bogdanovića za 68:35. Jokić šutira u padu i Srbija stže do 70. poena. 

Foto: <a href="http://www.profimedia.rs" target="_blank">www.profimedia.rs</a>

3. minut: Bleč pravi svoj četvrti faul nad Jovićem, a Bogdanović nastavlja seriju poena. Položio je i pogodio dodatno bacanje za 73:35, što je navelo Filipince da opet zatraže tajmaut. 

Jović u kontri postiže poene i prednost je već 40 poena - 75:35! 

4, minut: Perez prekida seriju Srbije sa pogotkom preko Marjanovića, a posle jedne kontre Dalistan smanjuje na 75:39. Bobi asistira za Bjelicu koji postiže dva poena i rezultat je 77:39. 

5. minut. Još jedna trojka Bogdana Bogdanovića koji je nezaustavljiv u drugom poluvremenu. Dalistan opet daje poene i sada je 80:41.  U narednom napadu Boban Marjanović postiže prve poene na meču za 82:41. 

6, minut: Sjajan prodor Bjelice za dva poena, ali u brzom napadu Dalistan izvlači faul za slobodna bacanja. Pogađa jedno bacanje, sada je 84:42. Micić posle bloka od Bjelice postiže poene za 86:42, ali potom pravi faul. 

7. minut: Fahardo pogađa oba bacanja i smanjuje na 86:44. Marjanović uručava za Bjelicu i daje tri poena - 89:44. A posle još jedne kontre imamo još jedno zakucavanje Vasilija Micića. 

8. minut: Gudurić postiže dva poena, a Filipinci ne uspevaju da pogode sa distance.

9: minut: Nemanja Bjelica ima priliku za 2+1, koristi je i Srbija je blizu 100 poena - 96:46. Posle početnih 5 poena za Srbiju Stefan Birčević opet postiže poene, ovoga puta samo jedan sa linije penala. 

10. minut: Marko Gudurić postiže još dva poena, ali Srbija nije uspela da stigne do 100 poena posle 30 minuta. 

IV ČETVRTINA

1. minut: Agilar postiže prve poene, a Srbija nikako ne uspeva do 100. poena. 

2. minut: Gudurić zakucavanjem za stotku! Srbija - Filipini 101:50. 

 

 

3, minut: Nastavljaju se promašaji sa obe strane, a to prekda Agilar sa poenom sa penala za 101:51. Svira se nesportska lična za Filipine, Gudurić pogađa jedno slobodno bacanje, a potom našem timu ističe napad. 

4. minut: Micić pogađa na asistenciju Milutinova, a potom Dalistan daje poene za Filipine. Tu je ponovo i kapiten Raduljica koji daje poene za 106:55. 

5. minut: Agilar zakucava i smanjuje na -49, tako da je sada 106:57. 

6. minut: Pogađa Perez trojku iz step beka i Filipinci vode u ovoj četvrtini. Ipak iz tranzicije Milutinov dobija pas i zakucava sam ispod koša za 108:60. U narednom napadu isti igrač hvata ali-up i sada je opet +50 za Srbiju. 

7. minut: Kontra Srbije i Lučić pogađa za 112:60. Centri potom pogađaju, sa jedne strane Bleč, a sa druge Marjanović. 

8. minut: Filipinci su pogodili jedno slobodno bacanje, a u narednom napadu Marko Simonović je položio za 116:63. 

9. minut: Naš tim postiže dva poena, ali onda Džafet Agilar zakucava za 118:65. Vasilije Micić još jednom pogađa za 3 poena. Pol Dalistan pogađa dva bacanja i na minut do kraja je 121:67. 

10. minut: Simonović zakucava na spektakularan način! Perez ne vraća poene, a Bobana Marjanović fauliraju na obruču. 

On promašuje prvo slobodno bacanje, a potom i drugo. Bjelica hvata loptu, a Perez faulira Bjelicu. Boban Marjanović postiže poene preko čuvara za 125:67 i njegovo pogođeno slobodno bacanje je poslednji poen našeg tima. 

Konačan rezultat ovog meča je 126:67. 

Foto: Danijel Kokanović

Veliki broj srpskih navijača je u Fošanu i spremni su da bodre naš tim, a pre ove utakmice oglasili su se kako reprezentativci Filipina, tako i Danilo Galinari koji je "orlove" uporedio sa NBA timom.