Bjelica iskren: Nije sve kako treba, moramo više da se poštujemo!


IZVOR: Republika - 19.08.2019 | 09:43


Srpski košarkaški reprezentativac Nemanja Bjelica izjavio je da naš državni tim još nije dostigao očekivani nivo pred početak Svetskog prvenstva, ali da se trenutno sve odvija kako bi trebalo.

Foto: Starsport

Nemanja Bjelica

Srbija je u nedelju uveče osvojila Akropolis kup pobedom protiv Grčke u finalu nakon produžetaka, ali košarkaš Sakramento Kingsa upozorava da ekipa još više treba međusobno da se poštuje.

- Moramo više da se poštujemo. Kad to kažem, mislim pre svega da poštujemo svačiji način igre. U ekipi je mnogo dobrih igrača, ali treba da igramo timski. Moramo više da komuniciramo. Međutim, sve je to normalno s obzirom na to da smo malo vremena proveli zajedno. Na kraju, najvažnije je da ostanemo zdravi. Do sada smo ostali bez Dragana Milosavljevića, a još se ne zna sasvim kakva je situacija sa Milošem Teodosićem - rekao je Bjelica u intervjuu za "Talk basket".

Kako je naveo, još je rano da se dostigne finalni obrazac igre, koji svi priželjkuju.

- Dobro je, ali i dalje ne igramo onako kako želimo. Još je rano, imamo još vremena, verujem da će sve biti kako treba kada počne prvenstvo - nastavio je Bjelica.

Prema njegovim rečima, konkurencija za osvanje medelje će biti izuzetno jaka.

- Konkurencija će biti jaka. Sve je moguće. Ništa me ne bi iznenadilo, jer mnogo igrača neće igrati za SAD. Ipak, oni su i dalje prvi favorit. Tu su takođe i Španija, Francuska, Australija, Grčka... Svi se oni bore za medalje, iako neki ne žele da priznaju - rekao je Bjelica.

Bivši košarkaš Crvene zvezde već sada zna da će karijeru završiti u NBA ligi.

- U NBA sam već četiri godine, pronašao sam svoje mesto. Osećam se odlično u Sakramentu. Imamo mlad tim i jednog dana ćemo se boriti za titulu šampiona. Ne znam da li bih se vraćao u Evropu, voleo bih da karijeru završim u NBA, ali nikad se ne zna - zaključio je Bjelica.

Selektor Aleksandar Đorđević danas u podne će saopštiti spisak od 12 igrača na koje računa na Mundobasket u Kini, a nakon toga će se naš tim uputiti ka Dalekom istoku, gde će odigrati nekoliko prijateljskih mečeva pre početka planetarnog šampionata.