Mornar doveo sedmo pojačanje!


IZVOR: Republika - 15.07.2019 | 12:38


Mornar nastavlja sa stvaranjem izuzetno moćnog tima za predstojeću sezonu. Ugovor sa Baranima potpisao je slovenački centar Mirza Begić (34, 216), koji je prošle sezone branio boje Olimpije.

Foto: youtube.com/ABA liga j.t.d.

Mirza Begić

Iskusni košarkaš je sedmo pojačanje Mornara u ovom prelaznom roku. Pre njega u klub su stigli Džejkob Pulen, Damir Markota, Derek Nidam, Brendis Rajli Ros, Sead Šehović i Milko Bjelica.

Iz prošle sezone u sastavu tima su ostali Uroš Luković, Nemanja Vranješ, Radoje Vujošević, Vukota Pavić i Marko Mugoša.

Na osnovu odrađenog posla tokom ovog leta, jasno je da će Mornar imati velike ambicije u svim takmičenjima, pošto su Barani napravili tim sposoban da se bori za sam vrh ABA lige i trofeje u Crnoj Gori, a plasman u grupnu fazu FIBA Lige šampiona ne bi smeo da dođe u pitanje (rival će u poslednjem kolu kvalifikacija biti Benfika ili Groningen).

Mirza Begić je tokom bogate karijere igrao za reprezentaciju Slovenije, a branio je boje Slobode iz Tuzle, Olimpije, Virtusa, Slovana, Žalrgisa, Reala, Baskonije, Cedevite.

Osvojio je tri titule u Sloveniji sa Olimpijom, Baltičku ligu sa Žalgirisom, titulu, Kup i Superkup sa Realom, titulu i Kup sa Cedevitom.