DUŠA MI SE CEPA JER NISAM S "ORLICAMA"!


IZVOR: Radovan V. BIBIĆ - 27.06.2019 | 03:31


Srbija večeras protiv Belorusije (20.30, RTS 1) kreće po novu medalju na Evropskom prvenstvu. Košarkašice pod dirigentskom palicom Marine Maljković (37) pokušaće da ponove uspeh iz 2015. i domognu se zlata, a ovaj put će iza sebe imati i domaću publiku, najpre u Zrenjaninu.

Foto: Tanjug/AP

Milica Dabović

Međutim, u sastavu "orlica" ni ovog puta nećemo gledati Milicu Dabović (37), kapitenku koja je podigla pehar u Budimpešti pre četiri godine, a onda vodila ekipu do bronze na Olimpijskim igrama u Riju.

TRIO FANTASTIKO

Ona je poželela sreću timu, a koliko joj je teško što nije u sastavu, najbolje potvrđuje to što se rasplakala tokom razgovora za Srpski telegraf.

- Od srca želim devojkama da osvoje medalju, zašto ne još jedno zlato, i to na domaćem terenu. Ne sumnjam da one mogu to, imaju moju sestru Anu, koja je sposobna da ih vodi ka uspehu, ali i Sonju Petrović i Jelenu Bruks, koje su među najboljim igračicama na svetu. Grupa je teška, ali ako budu prave, uspeh neće izostati jer su naše najjače oružje energija i snaga kolektiva. Međutim, meni se duša cepa što nisam sa njima. Evo, i sad sam zaplakala, kao što je juče plakala Ana, kojoj puno nedostajem - istakla je Milica.

ISTINA BOLI

Starija sestra Dabovićeva je uverena da je odstranjena zbog ličnog sukoba sa selektorkom Marinom Maljković.

- Zašto me Marina nije vratila u tim samo ona zna, isto kao što nije zvala Tamaru Radočaj. Šta smo mi bogu zgrešile?! Kad sad nisam u timu pred našom publikom, ne moraju me više nikad zvati. Toliko me sve ovo boli. Kao što Maljkovićevu boli istina. Ja sam živela za reprezentaciju, a odstranjena sam - istakla je Milica