Partizan izvisio za Evroligu, ali Mijailović ne gubi nadu!


IZVOR: Radovan V. BIBIĆ - 20.05.2019 | 03:21


Kao hladan tuš zapljusnula je košarkaše Partizana izjava prvog čoveka Evrolige Ðordija Bertomeua da ne planira širenje elitnog takmičenja na ABA ligu. Crno-beli su se istinski nadali da mogu da dobiju vajld-kartu za narednu sezonu jer se takmičenje širi sa 16 na 18 učesnika, počeli su da lobiraju na sve strane, ali im je izvršni direktor takmičenja indirektno zalupio vrata.

Foto: Starsport

ŽELE U ELITNO DRUŠTVO: Andrea Trinkijeri i OStoja Mijailović

- U ovom trenutku mislim da nema mesta za drugu ekipu iz ABA lige. Teško je proceniti koji tim ima najstabilniju strukturu i bolje izglede za rast jer je mnogo uspona i padova u klubovima ABA lige. Zato nemamo nameru da damo dodatno mesto Jadranskoj ligi - bio je jasan Bertomeu.

On je dodao da to nema nikakve veze sa Olimpijakosom, koji ako istupi iz grčkog prvenstva i dođe u ABA ligu, sigurno ima ugovorom zagarantovano mesto bez obzira na koje domaće takmičenje igra. S druge strane, predsednik Partizana Ostoja Mijailović ne gubi nadu. On je pre više od mesec dana bombastično najavio borbu za mesto u Evroligi, tačnije za vajld-kartu za narednu sezonu, što prema njegovom mišljenju, nije isto što i drugo mesto, o kojem je Bertomeu govorio.

- Koliko sam razumeo Đordija, on je rekao da neće dati drugo mesto ABA ligi, a ne da neće dati specijalnu pozivnicu. To ne mora da znači da ćemo mi dobiti vajld-kartu, ali ćemo se ipak, kao za sve, boriti da dokažemo da Partizan zaslužuje specijalni poziv za Evroligu - poručio je Mijailović.