Novicki spemio Dončiću blokče da hvata beleške od njega: Onda je shvatio...


IZVOR: Republika - 04.04.2019 | 10:41


Legendarni Dirk Novicki kaže da je želeo da bude mentor rukiju Luku Dončiću, ali da za tako nečim nije bilo previše potrebe zbog zrelosti mladog Slovenca.

Foto: twitter.com/Dirk Nowitzki

Dirk Novicki

Novicki, koji je sa Dalas Meveriksima osvojio prsten 2011. godine, sa 40 godina igra verovatno poslednju sezonu u karijeri, a Dončić će verovatno biti najbolji ruki godine.

- On je mladi momak sa toliko samopouzdanja, tako da nema mnogo toga što mogu da mu kažem. Već ima i iskustvo i samopouzdanje u ključnim trenucima, sve ono za šta sam ja morao da radim. Poseduje i sposobnost da zaboravi ono što se desilo pre 5-10 sekundi i da napravi pravu stvar sa tim, a ta sposobnost obično se razvije mnogo posle 19-20. godine - rekao je Novicki i dodao:

- Ali van terena… Čoveče. On je još dete, nikada nije ozbiljan u vezi sa bilo čime, a nisam ni ja. Voli da se zabavlja, šalimo se u vezi sa svime sve vreme. Zabavan je momak i uživamo u zajedničkom vremenu.

Dirk ove sezone prosečno beleži 6,6 poena i 2,7 skokova, što je u velikom neskladu sa ostatkom njegove karijere.

- Ne gledam brojeve, ove sezone nije važna statistika. Decembar i januar bili su toliko loši za mene – zbog povrede mi noge nisu bile dobre, nisam imao snage i onda je teško šuterski ući u ritam. Za mene je bilo novo i to da ulazim sa klupe, ali drago mi je da poslednjih nedelja barem malo više ličim na sebe.