Đorđević se "otvorio": Bravo, Bobi!


IZVOR: Republika - 24.08.2017 | 09:10 >> 10:06


Zdravstveni problemi nastavljaju da muče košarkaše Srbije, ali je selektor Aleksandar Đorđević izrazio zadovoljstvo posle pobede nad Italijom, ne ustručavajući se da pohvali odličnu partiju Bobana Marjanovića.

Foto: Starsport

Muče ga Kalinić i Lazić: Aleksandar Đorđević

- Više nema prijateljskih utakmica, jer kako se bliži prvenstvo, sve reprezentacije i u pripremnim mečevima žele da pobeđuju. Bila je ovo veoma jaka, fizički zahtevna utakmica u kojoj su Italijani 30 minuta prikazali zavidnu snagu i čvrstinu. Mi smo dobro odgovorili na takvu igru, pojačali agresivnost u odbrani i na kraju pobedili -  rekao je Đorđević posle meča. 

Naša reprezentacija se nalazi na Akropolis kupu u Atini. Ovo je sedma pobeda iz isto toliko utakmica "Orlova".

- Nije mi se dopalo kako smo lako dozvolili Italiji da napravi seriju 9:0 u trećoj četvrtini, ali je dobro što smo na tu situaciju brzo i efikasno odreagovali. Boban Marjanović je odigrao, verovatno, najbolju utakmicu u pripremnom periodu - rekao je Đorđević

Potom se selektor osvrnuo na zdravstveni bilten reprezentativaca.

- U timu nije bilo Kalinića, koji nije trenirao zbog problema sa leđima i Lazića koga muči povreda ramena. Imamo zdravstvenih problema, ali moramo da prihvatimo situaciju i nastavimo da se spremamo i radimo, jer je šampionat sve bliže - zaklučio je selektor.