ŽIVI nada da će Jokić igrati na Mundobasketu: Zamislite kako bi bilo kad bi se svi pojavili na prozivci


IZVOR: B92.net - 01.03.2019 | 16:49


Potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije Igor Rakočević smatra da će "Orlovi" biti favoriti za medalje na Svetskom prvenstvu, ukoliko budu kompletni.

Foto: Starsport

Košarkaši Srbije

Srbija je tek u poslednjem meču kvalifikacija izborila nastup na Mundobasketu, a mučenje je umnogome uslovilo neigranje nosilaca igre zbog podudaranja FIBA "prozora" sa mečevima u NBA ligi i Evroligi.

- Nije bilo straha jer smo svi u Savezu, selektor Aleksandar Đorđević i igrači verovali da ćemo na Svetsko prvenstvo. Znali smo koliko imamo kvaliteta, posebno jer se poslednja utakmica igrala kod nas. Sve je prošlo kako treba - rekao je Rakočević za "Nezavisne novine". 

Za razliku od kvalifikacija, na SP u Kini se očekuje da Đorđević ima na raspolaganju sve najbolje srpske košarkaše: Bogdana Bogdanovića, Nemanju Bjelicu, Bobana Marjanovića, Miloša Teodosića, Nikolu Kalinića, Nemanju Nedovića, Stefan Jović, Vladimira Lučića, Vasilija Micića, Nikolu Milutinova, ali i Nikolu Jokića. 

Foto: Starsport

Košarkaši Srbije

- Svi u Savezu se nadamo da će se svi iz NBA odazvati. Igranjem Teodosića, posebno protiv Izraela, se videlo kolika je razlika u kvalitetu naše igri. Zamislite kako bi bilo kad bi se svi pojavili na prozivci. Svi u Savezu se nadamo i očekujemo da će Jokić igrati za reprezentaciju. U slučaju da budemo kompletni ili skoro kompletni imamo šanse da napadnemo sve medalje. Prvi favorit svakako su SAD, a posle toga verujem da smo mi. 

Jokić je bio deo srpskog tima koji je osvojio srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru 2016. Međutim, propustio je Evrobasket sledeće godine kako bi se spremio za NBA sezonu nakon koje je dobio ugovor od 150 miliona dolara, a potom nije nastupao ni u kvalifikacijama, propustivši i letnji "prozor" tokom pauze u NBA.