OTREŽNJENJE: Nije realno da Srbija osvoji medalju na EP!


IZVOR: Tanjug - 12.12.2018 | 14:38


Potpredsednica Košarkaškog saveza Srbije za žensku košarku Ana Joković kaže da je nerealno očekivati medalju na Evropskom prvenstvu, uprkos prednosti domaćeg terena, jer se ekipa Marine Maljković u mnogome izmenila proteklih godina.

Foto: Starsport

Saša Đorđević i Ana Joković

Joković je podsetila da je Danijel Pejdž završila karijeru, kapiten Jelena Milovanović je trudna i pitanje je da li će biti spremna za EP, a Ana Dabović je bez kluba skoro godinu dana.

- Nerealno je govoriti o zlatu. Jesmo bili najbolji 2015, ali niko ne kaže da smo čekali 28 godina nastup na Olimpijskim igrama, gde smo došli do bronze. Čak i medalja nije realna, ekipa više nije kao nekad- rekla je Joković novinarima posle žreba u Skupštini Beograda.

Zato se, naglašava Joković, svi uzdaju u kvalitet jedne od najboljih košarkašica Evrope Sonje Petrović.


Srbija će igrati u D grupi u Zrenjaninu sa Rusijom, Belorusijom i Belgijom.

- Ne mogu da kazem da sam zadovoljna s obzirom da smo dobili najtežu grupu, ali mi smo navikli da uvek idemo težim putem. Tako je bilo i kada smo bile zlatne 2015. Cilj je da uđemo u četvrtfinale i među šest najboljih zbog mesta u kvalifikacijama za Olimpijske igre- rekla je Jokovićeva.

Foto: Starsport

Joković veruje da će Srbija biti pravi domaćin.

- Košarkaški savez Srbije se pokazao kroz kvalifikacije za OI, organizacijom za kadete EP, uverena sam da će FIBA biti zadovoljma i da će svi koji dođu u Srbiju otići sa lepim utiscima- zaključila je Joković.

Evropsko prvenstvo za košarkašice u Srbiji i Letoniji održava se od 27. juna do 7. jula napredne godine.