FIFA PODELILA KAZNE: Srbiju koštala zastava "Nema predaje", ali su Hrvati prošli MNOGO GORE zbog SKANDALA sa Borjanom


IZVOR: Republika - 07.12.2022 | 17:57


Po džepu dobili i Saudijci.

Foto: Tanjug/AP
FIFA PODELILA KAZNE: Srbiju koštala zastava "Nema predaje", ali su Hrvati prošli MNOGO GORE zbog SKANDALA sa Borjanom

Disciplinska komisija FIFA kaznila je Fudbalski savez Srbije sa 20.000 švajcarskih franaka, zbog toga što se u svlačionici "Orlova" pred meč sa Brazilom na Mundijalu u Kataru našla zastava "Nema predaje".

Konkretno, FSS će kaznu morati da plati zbog kršenja člana 11. Disciplinskog kodeksa FIFA i članka 4. Pravlinika FIFA za Svetsko prvenstvo u vezi sa pomenutom zastavom.

Foto: Twitter printscreen/dzindranv

Zastava "Nema predaje" u svlačionici "Orlova"

Sa druge strane, dosta papreniju kaznu je dobio Fudbalski savez Hrvatske zbog sramnog ponašanja navijača na utakmici grupne faze Mundijala u Kataru protiv Kanade.

Hrvati su tada povicima sa tribina vređali Milana Borjana, a istakli su i odvratne transparente slaveći "Oluju", kada je kapiten Crvene zvezde sa porodicom proteran iz Knina.

Foto: Tanjug/AP

Milan Borjan protiv Hrvatske

- Fudbalski savez Hrvatske kažnjen je novčanom kaznom od 50.000 švajcarskih franaka zbog kršenja člana 16. Disciplinskog kodeksa FIFA (uporaba reči i predmeta za prenošenje poruke koja nije primerena sportskom događaju) u vezi s ponašanjem hrvatskih navijača tokom utakmice protiv Kanade - navodi se iz Međunarodne fudbalske federacije.

Takođe, kažnjen je i Fudbalski savez Saudijske Arabije. FIFA je njih kaznila dva puta sa po 15.000 franaka, zbog toga što su na mečevima sa Meksikom i Argentinom reprezentativci azijske zemlje dobili po šest žutih kartona.

BONUS VIDEO