BRUKA HRVATA PREMA NAŠOJ REPREZENTACIJI pred Mundijal! Stidite se, SRAM VAS BILO! (VIDEO)


IZVOR: Republika - 19.11.2022 | 10:27


Skandal koji nikada neće biti zaboravljen.

Foto: Tanjug/AP
BRUKA HRVATA PREMA NAŠOJ REPREZENTACIJI pred Mundijal! Stidite se, SRAM VAS BILO! (VIDEO)

Prošlo je 32 godine od Mundijala u Italiji na kome je naša selekcija pod imenom Jugoslavija zaustavljena u četvrtfinalu od tada aktuelnog šampiona sveta, reprezentacije Argentine.

Početkom 90-ih godina prošlog veka krenuli su sukobi na prostor nekadašanje SFRJ, ali fudbal se igrao i to najbolji u istoriji, barem kada je reč o našim prostorima.

To potvrđuju i rezultati zlatne generacije Čileanaca iz 1988. godine koju su na Mundijalu u Italiji doživeli svoj puni sjaj pod vođstvom legendarnog Ivice Osima. 

Međutim, ono što je bacilo ljagu na tu sjajnu generaciju jesu zvižduci na Maksimiru. Jugoslavija je u Zagrebu odigrala pripemni meč pred put na Apenine protiv tada moćne Holandije predvođene Markom Van Bastenom, Rudom Gulitom, Frenkom Rajkardom i Ronaldom i Ervinom Kumanom.

Foto: Starsport

Ivica Osim

"Plavi" su poraženi na tom meču sa 2:0, ali je pre samog početka utakmice naš tim zasut zvižducima od strane zagrebačke publike i tako i ispraćen na Mundijal.

Selektor "lala" Leo Benhaker nije mogao da veruje svojim očima i ušima, šta gleda i sluša na gostovanju svog tima, gde je publika svim srcem navijala protiv svoje zemlje.

Sramota o kojoj se i dan danas govori i koja nikada ne sme biti zaboravljena.

BONUS VIDEO: