DA LI JE ZA NJIH BILO MESTA: Koga je sve Piksi ZABORAVIO? (ANKETA)


IZVOR: Republika - 11.11.2022 | 13:32


Konačno je došao i taj dan.

Foto: Twitter/PrintScreen/FSSrbije
DA LI JE ZA NJIH BILO MESTA: Koga je sve Piksi ZABORAVIO? (ANKETA)

Fudbalski savez Srbije je objavio spisak od 26 fudbalera koji će se naći na Mundijalu u Kataru, koji počinje 26. novembra.

Generalno, na spisku selektora nema velikih iznenađenja, svi igrači koju su zbog povrede bili neizvesni su tu, pa deluje da će Srbija biti konkurentna u Kataru.

Na spisku se nalaze:

Golmani: Marko Dmitrović (Sevilja), Predrag Rajković (Majorka), Vanja Milinković Savić (Torino)


Odbrana: Stefan Mitrović (Hetafe), Nikola Milenković (Fiorentina), Strahinja Pavlović (Salcburg), Miloš Veljković (Verder), Filip Mladenović (Legija), Strahinja Eraković (Crvena zvezda), Srđan Babić (Almerija)


Vezni red: Nemanja Gudelj (Sevilja), Sergej Milinković Savić (Lacio), Saša Lukić (Torino), Marko Grujić (Porto), Filip Kostić (Juventus), Uroš Račić (Braga), Nemanja Maksimović, Ivan Ilić (Verona), Andrija Živković (PAOK), Darko Lazović (Verona)


Napad: Dušan Tadić (Ajaks), Aleksandar Mitrović (Fulam), Dušan Vlahović (Juventus), Filip Đuričić (Sampdorija), Luka Jović (Fiorentina) i Nemanja Radonjić (Torino)

Lista igrača koji su pozvani deluje vrlo realno, ali neki igrači su se na "mala vrata" nadali pozivu. U pitanju su:

1. Stefan Mitrović (Crvena zvezda)

Mitrović je u poslednje vreme jedan od najboljih igrača Zvezde, postigao je i dva pogotka u Ligi Evrope, a za Srbiju je debitovao u Ligi nacija, u susretu sa Švedskom. Ipak, Piksi je odlučio da ga ipak ne pozove na najveću smotru.

Foto: Tanjug/AP

Mitrovića nećemo gledati na SP

2. Dejan Joveljić (Los Anđeles Galaksi)

Joveljić se kao jako mlad otisnuo "preko bare", a iza sebe ima odličnu sezonu, pošto je bio jedan od boljih strelaca MLS-a. Ipak, selektor je procenio da su tri klasična napadača sasvim dovoljna, pa je Luka Jović dobio prednost u odnosu na Joveljića.

Foto: Tanjug/AP

Joveljićeve dobre partije neće biti nagrađene

3. Mihajlo Ristić (Benfika)

Levi bek Benfike igra vrlo malo u svom klubu, pošto je na toj poziciji neprikosnoven Aleks Grimaldo. Potajno se bivši levi bek Crvene zvezde nadao pozivu, ali je ipak nedostatak minuta presudio, pa će Ristić prvenstvo pratiti kod kuće.

4. Slobodan Urošević (Partizan)

Ukoliko je Partizan planirao da ima igrača na prvenstvu, to je definitivno bio Slobodan Urošević. "Čaki" igra u transu u poslednje vreme, ali nema dovoljno iskustva u reprezentaciji, pa Partizan neće imati nijednog fudbalera na spisku Srbije u Kataru.

Foto: Starsport

Nijedan igrač Partizana nije na spisku

5.Erhan Mašović (Bohum)

Štoper Srbije je nedavno debitovao za Srbiju, pa se nadao pozivu. Ipak, povredio se u nezgodnom trenutku, pa neće biti učesnik prvenstva u Kataru.

Ima još nekoliko igrača koji su mogli da se nađu na ovoj listi, a Vi u anketi možete izabrati ko je trebao da se nađe na Mundijalu.

Ukoliko tražite mesto sa širokom ponudom sportskog klađenja, najvećim kvotama kao i velikim izborom Slot i Sport bonusa i promocija, posetite AdmiralBet sajt i odmah preuzmite sjajan bonus dobrodošlice u iznosu od 1000 dinara bez depozita.

Svetsko prvenstvo u Kataru počinje 20. novembra, a Srbija će debitovati na ovom Mundijalu 24. novembra, kada će igrati svoj meč protiv reprezentacije Brazila.

BONUS VIDEO