U Barsi se nadaju da se Dembele prizove pameti


IZVOR: Republika - 16.11.2018 | 14:09


Napadač Barselone Usman Dembele je prošle nedelje napravio novi prestup, zbog čega je uprava odlučila da ga novčano kazni. Ipak, trener Valverde pobrinuo se da ne ostane na tome.

Foto: instagram.com/o.dembele7

Osman Dembele

Odgovorni u katalonskom klubu prošle nedelje Francuza nisu mogli da dobiju telefonom sat vremena, a on se potom nije pojavio na treningu. Napadač je svoj gest pokušao da opravda stomačnim problemima.

Španski list "AS" javlja da je uprava katalonskog kluba odlučila da 21-godišnjaku izrekne kaznu u iznosu od 10.000 evra, ali je trener Ernesto Valverde smatrao da to nije dovoljno.

54-godišnjak je nemarnog golgetera isključio sa spiska igrača za meč sa Real Betisom, koji je njegov tim izgubio sa 4:3. 

Menadžer Barse Pep Segura potvrdio je u intervjuu za radio stanicu "Kadena Ser" da Dembele sâm sebi otežava situaciju u Barsi.

- To je situacija mladog i veoma talentovanog igrača koji je došao u veliki klub kakav je Barsa i ima sjajne saigrače. On to nikada ranije nije doživeo i proces uklapanja i je neizbežan. Ali mi radimo na tome da njegovo uklapanje funkcioniše što je bolje moguće - istakao je Segura.

Dembele je u dosadašnjem toku sezone odigrao 15 utakmica, u kojima je upisao šest golova i dve asistencije, a njegova trenutna tržišna vrednost procenjuje se na oko 80 miliona evra.