U Evropi niko kao Zvezdin tandem


IZVOR: Republika - 09.11.2018 | 17:57


Crvena zvezda je istorijskom pobedom nad Liverpulom (2:0) ukrasila niz sjajnih rezultata u Evropi, a značajnu ulogu u uspehu imali su Milan Borjan i El Fardu Ben, neizostavni dvojac na internacionalnoj sceni.

Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Crvene zvezde

Fudbaleri crveno-belih odigrali su 12 utakmica na međunarodnoj pozornici u dosadašnjem delu sezone, a samo Milan Borjan, čuvar mreže šampiona Srbije, može da se pohvali svakim minutom provedenim na terenu.

Upravo je sjajni golman rekorder po vremenu provedenom na terenu tokom aktuelne sezone u UEFA takmičenjima – 1.110 minuta.

Drugo mesto među igračima sa najviše evropskih minuta od jula zauzima takođe Zvezdin član, El Fardu Ben, sa 1.084 minuta, ispred dvojca iz Rendžersa: Tavernije - Goldson i defanzivca Didelanža Pempeha sa po četiri minuta manje.

Uprkos činjenici da su igrači škotskog i luksemburgskog predstavnika odigrali svaki minut na evropskoj pozornici, razliku u minutima predstavlja pola sata produžetka igranog u Trnavi, a u kojem su Borjan i Ben imali udela.

Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Crvene zvezde

Još impresivnije brojke crveno-belih sprečio je peh Filipa Stojkovića koji je zbog povrede u 59. minutu napustio teren protiv Liverpula i tako prekinuo niz od 27 uzastopnih utakmica na evropskoj pozornici, zadržavši se na 1.079 ovosezonskih internacionalnih minuta.

IGRAČI SA NAJVIŠE MINUTA U EVROPSKIM TAKMIČENJIMA OVE SEZONE
Milan Borjan      Crvena zvezda   1.110
El Fardu Ben       Crvena zvezda   1.084
Džejms Tavernije           Rendžers             1.080
Konor Goldson     Rendžers             1.080
Džeri Pempeh   Dudelanž             1.080