Za Crnogorce je meč sa "orlovima" meč karijere


IZVOR: Tanjug - 08.10.2018 | 10:57


Utakmica protiv Srbije biće nam najveća u dosadašnjoj karijeri, izjavio je golman reprezentacije Crne Gore Danijel Petković.

Foto: <a href="http://www.profimedia.rs" target="_blank">www.profimedia.rs</a>

Čuvar mreže francuskog drugoligaša Lorijena priznaje da je ekipa Mladena Krstajića na papiru bolji rival, ali je uveren da Crna Gora može da mu parira u Podgorici.

- Srbija je igrala na Svjetskom prvenstvu i zbog toga ima samopouzdanja, a onda se mučila sa Litvanijom i Rumunijom. Siguran sam da ćemo moći da igramo protiv njih, naročito kod kuće, kao što smo radili sa svim rivalima dosad. Kad bismo gledali njihove i naše klubove, sigurno su jači i moćniji. Ali na terenu je 11 na 11 i sve će se videti - rekao je Petković, a prenosi lokalni portal CDM.


Petković veruje da je predstojeći duel dve selekcije, kao i gostovanje Litvaniji, verovatno prelomni trenutak u četvrtoj grupi Lige nacija.
- Za nas mlađe je možda Danska bila velika utakmica, ali je sada meč sa Srbijom sigurno najveća. Posle ovih utakmica tabela će se iskrastalisati i biće prekretnica za dalji tok Lige nacija. Isključivo ovu utakmicu gledam kao takmičarsku koja znači puno celom timu.

On je dodao da očekuje veliku podršku navijača sa tribina protiv Srbije.

- Neka navijači budu 12. igrač, kao što su do sada bili. Vidim da je za njih ovo veliki spektakl. Očekujem da navijanje bude možda i najbolje dosad i da dobijemo pravu podršku sa tribina - zaključio je Petković.

Utakmica između Crne Gore i Srbije igra se u četvrtak od 20.45.