Stojke pljunuo, pa polizao: NE ODRIČEM SE SRBIJE


IZVOR: - 25.09.2018 | 03:21


Pljunuo, pa polizao posle samo 12 sati! Tačno toliko je prošlo otkako je golman Partizana Vladimir Stojković odvalio da zbog primljenog gola u 158. večitom derbiju protiv Crvene zvezde (1:1) ne želi više da bude "član ove države", pa do toga da se pokaje i izjavi da je Srbija ipak njegova zemlja!

Foto: Starsport

Stojković nije mogao da se suzdrži!

- Izražavam lični otklon usled nepromišljenog i neprimerenog dela svoje izjave i ističem da nikada ne mogu da se odreknem niti svoje države, niti svog pasoša - pokušao je da se opere bivši čuvar mreže "orlova", koji je dres sa nacionalnim grbom nosio 84 puta za 12 godina.

I PARTIZAN GA OSUĐUJE

Odmah nakon što je Vladimirova izjava otišla u etar, osudili su ga navijači, ali i neki poslanici Skupštine Republike Srbije, o čemu je Srpski telegraf juče pisao. Ipak, najjača osuda je došla od njemu najbližih - čelnika Partizana.

- Strašno! Nije smeo to da priča. Kakve veze ima gol sa srpskim državljanstvom? Srbije niko ne sme da se odrekne, kakva god je, naša je, bolju zemlju nemamo - rekao je za Srpski telegraf jedan od visokih zvaničnika kluba iz Humske.

OSETLJIV NA NEPRAVDU

Foto: Starsport

U prvom delu saopštenja koje je Partizan odmah juče izdao povodom skandaloznih izjava svog prvog golmana, klub se, logično, ograđuje od svega, a potom pokušava da smiri strasti i odbrani Stojketa.

- Nebrojeno puta do sada je našu zemlju reprezentovao na najsvetliji i najdostojanstveniji način, neretko i kao istinski junak velikog broja utakmica "orlova". Kao vrhunski sportista, osetljiv na nepravdu, on vrlo dobro zna da se politika i sport razilaze baš tamo gde nastaju fudbalske legende, a naš golman, najbolji kojeg je Srbija imala u poslednje dve decenije, zaslužan za dva plasmana reprezentacije na SP u fudbalu, to svakako jeste - stoji u saopštenju crno-belih uz dodatak da je "cela Srbija imala priliku da vidi izuzetnu igru Partizana, srčanost i kvalitet igrača, ali i izraziti neprofesionalizam i upitnost donetih sudijskih odluka".