PROSINEČKI ZNA KAKO SE IGRAJU VELIKI MEČEVI: Zvezda je PONOSNA, ne potcenjujte je!


IZVOR: Republika - 18.09.2018 | 13:14


Legenda Crvene Zvezde, Robert Prosinečki priznaje da je Napoli favoriti, ali da Italijani moraju biti oprezni jer Zvezda zna kako da igra važne mečeve.

Foto: N1TV Printscreen

Prosinečki očekuje spektakl!

Aktuelni selektor BiH priznaje Napolitancima ulogu favorita, ali vidi nadu za Crvenu zvezdu.

- Ovo je utakmica u kojoj je vrlo bitna strast igrača. Crvena zvezda prvi put igra utakmicu Lige šampiona. Za klub i navijače je ovo vrlo emotivan momenat. Napoli će morati da bude vrlo oprezan u početnoj fazi utakmice- kaže Prosinečki za napuljski Il Matino.

Nema sumnje da je Napoli jači tim i da je favorit?
- To je tačno… Ali Crvena zvezda je ponosan tim, a ni igranje u Srbiji nije baš tako lako kao što mislite. Naravno, kvalitet nije više isti kao u vreme kada smo mi osvojili evropsku titulu, ali isto tako nije ni loš da Napoli potceni Zvezdu- rekao je Prosinečki.

Čak ni ekipa poput Napolija nije među dva favorita u grupi.

- Istina, jer PSŽ i Liverpul su vrhunske ekipe koje spadaju među favorite za osvajanje Lige šampiona. Ali niko ne sme da potceni ekipu Vladana Milojevića i njen ogroman motiv da se prikaže u najlepšem svetlu na premijeri u Ligi šampiona. Mislim da niko u grupi nije zadovoljan ovakvim žrebom. Svi su se nadali nekim lakšim protivnicima, ali je ispalo ovako. Biće spektakularnih mečeva, ljudi će biti srećni, a veliki izazovi rađaju i velike stimulanse- rekao je Prosinečki.

Foto: <a href="http://www.profimedia.rs" target="_blank">www.profimedia.rs</a>

Prosinečki je bio deo ekipe koja je 1988. eliminisana od Anćelotijevog Milana.

- Šteta što je onaj meč prekinut zbog magle. Ali tri godine kasnije je došla ogromna radost koja je izbrisala ta sećanja. Znamo svi da je Anćeloti među najboljim trenerima sveta i da će doneti dodatni kvalitet Napoliju- rekao je Prosinečki.

Evo šta kaže o Zvezdinom protivniku.

- Nisam ih gledao mnogo ove sezone, ali znam ko su najbolji igrači. Insinje, Kaljehom i Mertens su sposobni da sami pobede utakmicu. Ali moraju da budu oprezni… Jer ako Napoli primi gol na početku, neće ga lako nadoknaditi- rekao je Prosinečki.