CRNOGORAC ODLUČIO DA IGRA ZA LAŽNU DRŽAVU!


IZVOR: Republika - 27.08.2018 | 09:59


Talentovani golman Mančester sitija Arijanet Murić odbrao je da umesto za Crnu Goru igra za reprezentaciju tzv. Kosova, potvrdio je savez te zemlje.

Foto: twitter.com/5liveSport

Arijanet Murić

Do skora reprezentativac Crne Gore, a od sada tzv. Kosova! Tako je odlučio mladi Murić koji je prethodnog vikenda bio rezerva Edersonu protiv Vulverhemptona, što znači da Pep Gvardiola ozbiljno računa na ovog momka.

– Neprekidni pokušaji Fadilja Vokrija, pokojnog predsednika saveza, i njegovog naslednika Agima Ademija, kao i menadžera Bajrama Šalje da u reprezentaciju dovedu talentovanog fudbalera, konačno su krunisani, naveli su na sajtu fudbalskog saveza tzv. Kosova.

Oglasio se i otac mladog igrača koji je zadovoljan odlukom.

Foto: Tanjug/AP

Pep Gvardiola

– Veoma sam zadovoljan što je, nakon višemesečnih razgovora, moj sin Arijanet odlučio da igra za tzv. Kosovo, rekao je Samir Murić.

Murić je bio član mlade selekcije "sokolova".

– Mi nismo izdali Crnu Goru, ali oni nisu pokazali želju da mu nađu mesto u A selekciji, tako da smo napravili pravi izbor. Mislim da tzv. Kosovo ima svetlu budućnost i da će Arijanet biti deo budućih uspeha, dodao je otac mladog golmana.

Murić je postao drugi golman šampiona Engleske, nakon što je vraćen sapozajmice iz NAC Brede, zbog povrede Kladudija Brava.