ZVEZDA DOVODI SVOG DŽELATA: Kafu na "Marakani"?


IZVOR: Republika - 03.08.2018 | 14:10


Fudbalski klub Crvena zvezda mogao bi da dobije kapitalno pojačanje pred prvi meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Potraga za napadačem možda je završena, a dugo čekano ime je - Džonatan Kafu!

Foto: Tanjug/AP

Džonatan Kafu

Nekadašnji fudbaler Ludogoreca koji je igrao 2016. godine protiv Zvezde u kvalifikacijama za Ligu šampiona trenutno brani boje francuskog Bordoa. U tom dvomeču Brazilac je postigao dva gola.

Crveno-beli pokušavaju da do ponedeljka dovedu napadača, i posle poslednje ponude Špancu Kondeu iz PAS Janjine čekajući rasplet okrenuli su se drugom rešenju. 

Meta je ponovo Džonatan Kafu iz Bordoa. Brazilac je pre dve godine u dresu Ludogoreca praktično sam eliminisao Zvezdu i plaćen je 7,5 miliona evra.

U Francuskoj nema status prvog napadača i rukovodstvo šampiona Srbije je obavilo niz razgovora sa njegovim menadžmentom. Šanse postoje ukoliko se utanači plata za "karioku" koji je jedan od najplaćenijih igrača kluba za koji igraju Vukašin Jovanović i Milan Gajić. 

Kako prenosi portal "Hotsport" radi se o pozajmici sa pravom otkupa, ali bi crveno-beli za tako nešto morali da izdvoje 800 hiljada evra. Do utakmice sa Spartakom (utorak od 20:30 časova) nije ostalo mnogo, a ostaje da se vidi šta je upravo crveno-belih spremila i da li će obradovati navijače novim napadačem.