PARIŽANI U LOVU NA NEMCA: Boateng broji poslednje dane u Bajernu?


IZVOR: Danijel KOKANOVIĆ - 25.07.2018 | 13:43


Šampion Nemačke minhenski Bajern traži čak 60 miliona evra za Džeroma Boatenga, ali PSŽ za sada odbija da plati taj iznos.

Foto: Tanjug/AP

Uskoro ide u "Grad svetlosti": Džerom Boateng

Pari Sen Žermen je krenuo u Minhen po Džeroma Boatenga (29). To potvrđuje i direktor Bajerna Karl Hajnc Rumenige. 

- Trenutno nema direktnih kontakata između klubova, ali postoje kontakti između njegovi menadžera i Pari Sen Žermena. Moraćemo da sačekamo i vidimo da li ćemo uspeti da pronađemo osnovu za transfer. Da vidimo da li ćemo moći da pronađemo obeštećenje koje bi bilo prihvatljivo za obe strane -iskren je Rumenige.

Nemački reprezentativac će sigurno postati "svetac" ukoliko šampion Francuske plati Bavarcima 60 miliona evra. Problem je u tome što u klubu iz Pariza smatraju da je to suviše visok iznos obeštećenja za tamnoputog centralnog beka.

Ono što je nesumnjivo tačno jeste da je Tomas Tuhel, novi trener PSŽ-a, već razgovarao sa Boatengom. Pojedini mediji čak pišu i da su imali razgovor licem u lice još pre početka Mundijala u Rusiji, na kojem je fudbaler rođen u Berlinu, ali poreklom iz Gane, nastupao za Nemačku. Tuhel odlično poznaje kvalitete Boatenga, jer je imao prilike da vodi Borusiju iz Dortmunda i Majnc protiv Bajerna, ali i Hamburga, Džeromovog nekadašnjeg kluba.