TAJNA ČUVANA 19 GODINA: Solana oterao Peđu iz Reala


IZVOR: - 21.07.2018 | 05:11


Devetnaest godina prošlo je od zverskog NATO bombardovanja Srbije, a tek danas izlazi na videlo da je lično Havijer Solana izbacio Predraga Mijatovića iz Real Madrida, i to samo zato što se tada otvoreno borio za svoj narod osuđujući agresora!

Foto: <a href="http://www.profimedia.rs" target="_blank">www.profimedia.rs</a>

ŠPANCI STALI UZ MIJATA

Tadašnji generalni sekretar zločinačke alijanse, Španac iz Madrida, odmah je naredio da se nekadašnji jugoslovenski reprezentativac stavi na transfer-listu i preko svojih veza na "Santijago Bernabeuu" poslao ga u Fjorentinu iako je Srbin bio jedan od najboljih igrača "kraljeva"! Samo godinu dana ranije im je u finalu Lige šampiona golom za 1:0 protiv Juventusa vratio titulu najboljeg tima na planeti, posle 32 godine!

- Solana nije mogao da oprosti Mijatoviću to što je organizovao proteste i davao emotivne izjave. Verovatno zato što se njegov glas, kao uspešnog fudbalera, daleko čuo i ljudi su počeli da shvataju da se vrši nepravda nad srpskim narodom. Peđa je bio lider Pokreta otpora u Madridu i ispred ambasade Sjedinjenih Američkih Država organizovao je protest kojem su se, osim srpskih igrača i ostalih Srba iz Španije, pridružili i tamošnji socijalisti - otkriva izvor Srpskog telegrafa.

Foto: <a href="http://www.profimedia.rs" target="_blank">www.profimedia.rs</a>

OBRAČUN SA KLINTONOM

To je bila kap koja je prelila čašu, pa je zločinac Solana odlučio da stavi tačku na karijeru Mijatovića u Realu, u koji je došao 1996.

- Svi smo bili ljuti i razočarani zbog NATO agresije. Šta je kriv narod ili infrastruktura zbog loših ili manje loših političkih odluka naših državnika? U krajnjoj liniji, bilo je bombardovanja po arapskim zemljama i ni to ne mogu da shvatim, ali tek ovo naše u centru Evrope?! I bombardovanje jednog Beograda, ali nismo mogli ništa da uradimo - ispričao je Mijatović jednom prilikom.

Ipak, ni upozorenja Mijatoviću da bi mogao da plati karijerom borbu protiv NATO agresije nisu ga zaustavila.

- Igraju se rata kao da samo pritiskaju tastere na džojstiku. Ne mogu da nosim dres Reala, a znam da mi roditelji spavaju u garaži. Obračunavam se sa Solanom, Klintonom, Amerikancima ispred njihove ambasade. Kada se ratovalo na Kosovu tokom Osmanskog carstva, Amerika nije ni postojala - pričao je tada Mijat.