Filipović: Momenat da Mitrović eksplodira kao Savo nekada


IZVOR: Republika - 13.06.2018 | 16:36


Zoran Filipović, skaut Fudbalskog saveza Srbije, veruje da Aleksandar Mitrović može da eksplodira na Svetskom prvenstvu, kao nekad Savo Milošević.

Foto: Starsport

Zoran Filipović

Filipović je nekadašnji golgeter Crvene zvezde, a kao trener radio je po celom svetu, a bio je i pomoćnik selektorima Jugoslavije, Srbije i Crne Gore, dok je Crnu Goru vodio i samostalno. 

Filipović misli da je za reprezentaciju jako bitno kada je napadač u dobroj formi, a veruje da je to slučaj sa srpskim centarforom Aleksandrom Mitrovićem. 

- Jeste, na sreću Mitrović je ušao u takmičarsku formu, ono što mu je falilo čak i u kvalifikacijama. Dao je važne golove, bitno je da je fizički spreman i sa time će dati i više nego ranije. Mislim da je momenat da on "eksplodira" na ovom velikom takmičenju, kao što je nekada Savo Milošević - rekao je Filipović. 

On navodi da se Mitrović jeste istrošio igrajući u Čempionšipu, ali da ljudi u savezu to znaju i da će on, prema posebnom planu i programu, biti potpuno svež za utakmice u Rusiji. 

- Stručni štab je odredio neko doziranje, obratili su pažnju na fizičku spremu, što je osnov svega. Ima poseban tretman, biće u potpunosti spreman i neumoran na Svetskom prvenstvu. 

Što se tiče prvog meča reprezentativaca, protiv Kostarike, bivši fudbaler Zvezde, Briža, Benfike i Boaviste navodi da je ta selekcija veoma homogena, ali da imamo dobre šanse. 

- Imaju iskusne igrače, ne nužno zvezde, ali to je jedna homogena ekipa koja zna šta radi sa loptom, i bez lopte. Imaju svojih mana i vrlina, kao i svaka ekipa. Treba biti optimista i biti svestan da samo sa maksimumom možemo doći do pobede. Protivnik se već analizira, kako bi se znalo kako da se igra protiv tog sistema - zaključio je Filipović.