Veljković: Izabrao sam Srbiju i to je prava odluka!


IZVOR: Republika - 31.05.2018 | 14:37


Fudbalski reprezentativac Miloš Veljković izjavio je da je napravio dobru odluku kada je rešio da zaigra za "orlove" pre Švajcarske u kojoj je rođen i protiv koje će igrati na predstojećem Mundijalu.

Foto: Starsport

Veljković: Nije na meni da pričam, selektor odlučuje ko ide u Rusiju

- Napravio sam dobar izbor što sam odlučio da igram za Srbiju. Pokazalo se to u mladim kategorijama sa osvojenim Svetskim i Evropskim prvenstvom i siguran sam da sam doneo dobru odluku - rekao je Veljković novinarima u Kući fudbala u Staroj Pazovi. 

Veljković je bio član zlatne generacije "orlića" koja se popela na svetski vrh na Novom Zelandu pre tri godine, a veruje da sa dobrim rezultatima može da nastavi i u seniorskom sastavu.

- Imamo sjajne igrače. Moram da budem strpljiv i radim na treninzima i klubu. Radimo jako i treniramo i mislim da možemo da nastavimo kontinuitet iz mlađih kategorija. Moje nije da pričam, selektor odlučuje ko će ići u Rusiju - rekao je Veljković. 

Štoper Verdera iz Bremena je izjavio da predstojeće prijateljske utakmice protiv Čilea i Bolivije imaju veliki rezultatski značaj za tim.

- Mislim da imamo dobre lidere, pre svega Ivanovića, Kolarova, Matića i Tošića. Čile i Bolivija su slične Kostarici zbog čega su bitne ove dve utakmice u Austriji. Koncentrisani smo na obe - rekao je Veljković. 

Mladi štoper je još dodao da se nije obazirao na provokacije koje su dolazile iz redova švajcarske selekcije, kao i da iz sastava trenera Vladimira Petkovića poznaje dobro samo napadača Brisa Emboloa.