MIJATOVIĆ O FINALU LŠ: Liverpul je lud tim!


IZVOR: Republika - 20.05.2018 | 05:31


Bivši fudbaler Reala Predrag Mijatović izjavio je da madridski klub može da osvoji novi trofej Lige šampiona, ali je istakao da će Liverpul biti nezgodan rival.

Foto: Starsport

Mijatović veruje da Real može da odbrani evropsku titulu

Mijatović je 1998. godine u finalu LŠ protiv Juventusa golom doneo titulu Realu. Madridski klub je na novi trofej čekao 32 godine.

- Mislim da je tada bilo teže osvojiti titulu nego danas. Pre 20 godina, Liverpul, recimo, ne bi ni učestvovao u Ligi šampiona. Kada je Liverpul poslednji put bio prvak Engleske? Sada može da bude prvak Evrope - rekao je Mijatović za španske medije.

Real i Liverpul će igrati u finalu LŠ 26. maja u Kijevu.

- Ne kažem da se plašim, ali izuzetno poštujem Liverpul. To je "luda" ekipa, u pozitivnom smislu te reči. Ludi su, jer napadaju sa svih strana, a ne vode računa mnogo o odbrani. Mogu da postignu pet golova za 20 minuta, a prime tri za dva minuta. Plašim se, jer nemaju šta da izgube. Imaju mnogo uspona i padova, a nikad se ne zna šta mogu da urade - naveo je Mijatović.

On je pohvalno govorio o menadžeru Liverpula Jirgenu Klopu.

- Veliki je trener, izuzetan motivator. Ima jedno finale iza sebe, izgubio je od Bajerna, siguran sam da sprema ekipu da uradi sve da pobedi - rekao je Mijatović.

Bivši fudbaler Partizana kaže da se Mohamed Salah ne bi snašao u Realu.

- Ima sezonu iz snova, i sve kvalitete modernog fudbalera. Međutim, imao je čudan put. Igrao je dobro u Bazelu, pa se nije pokazao u Čelsiju, u Romi je napredovao, ali nije bio na ovom nivou. Eksplodirao je sada, ali nisam siguran da li bi Real trebalo da razmišlja o njemu. Real ima mnogo mladih igrača, poput Iska i Asensija. Mislim da Salah nije igrač zbog koga bi Real trebalo da "poludi". Nisam siguran kako bi se uklopio. Real je specifičan klub, sredina u kojoj je teško napraviti uspeh - zaključio je Mijatović.