BINIĆ ODGOVORIO PREDSEDNIKU SPARTAKA: Nama ne trebaju spoljni neprijatelji, nama su unutrašnji neprijatelji najgori


IZVOR: Republika - 12.05.2018 | 18:24


Član izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije, zadužen za regularnost takmičenja, Dragiša Binić izjavio je da predsednik Spartaka Dragan Simović najnovijim izjavama stvara nezdravu atmosferu pred utakmicu subotičkog kluba i Radničkog u 36. kolu Superlige Srbije, prenose beogradski mediji.

Foto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ

Binić je imao šta da poruči Simoviću

Spartak je tražio da najbolji srpski arbitar Milorad Mažić sudi ovaj meč, pošto Subotičani i Radnički dele treće i četvrto mesto na tabeli i bore se za plasman u kvalifikacije za Ligu Evropa. Sa ovom inicijativom složio se i Radnički, pa je Sudijska komisija FSS izašla u susret klubovima i odredila Mažića da vodi ovaj duel.

Međutim, UEFA je obavestila FSS da je neophodno da sudijski tim određen za finale Lige šampiona, na čelu s Mažićem, ne bude angažovan do kraja takmičenja u Superligi Srbije. Umesto Mažića duel u Subotici će voditi Srđan Obradović.

- Meni je potpuno neverovatno i nelogično da čovek koji je član Izvršnog odbora FSS, član Odbora za hitna pitanja, tako nešto izjavi. To je neozbiljno i neumesno. Ja ću prvom prilikom tražiti od predsednika Saveza da promeni takve ljude, takvi ljudi ne mogu da sede u vrhu Saveza, bilo ko da je u pitanju. Šta će da misle drugi ako neko ko je član važnih organa u Savezu tako govori - rekao je Binić.

Predsednik Spartaka Dragan Simović je za Večernje novosti izjavio da promena sudije "unosi nemir" jer se sve, kako je rekao, "radi pod nekim velom intrige". 

- Ja sam privatno dobar s predsednikom Spartaka, ali ne mogu da verujem da je to rekao. Postoje organi, zna se put kojim se to rešava, nemojte da pravimo cirkus. To nije u redu, to baca sumnju na sve. Ja mislim da je to bilo veoma nepromišljeno s njegove strane. Taman smo smirili situaciju sa saopštenjima, taman je sve bilo u redu... Nama ne trebaju spoljašnji neprijatelji, nama su unutrašnji neprijatelji najgori. Pravi se ružna slika i stvara nezdrava atmosfera pred utakmicu - dodao je Binić.

Utakmica između Spartaka i Radničkog biće odigrana u nedelju od 19 sati u Subotici.