NEĆU U PENZIJU, RANO JE ZA FOTELJU!


IZVOR: Emir SELMANI - 11.05.2018 | 05:11


Svake godine ista priča. Saša Ilić (40) najavljuje poslednju sezonu, ali sam sebe na terenu demantuje! Legendarni kapiten Partizana spasao je sezonu crno-belih golom u poslednjem minutu revanša polufinala Kupa protiv Čukaričkog za trijumf od 2:0 i plasman u finale. Klub iz Humske će se zahvaljujući Saletu 23. maja u Surdulici protiv Mladosti iz Lučana boriti za trofej u najmasovnijem takmičenju.

Foto: Starsport

Trenutak odluke: Saša Ilić

Vojnik Partizana u razgovoru za Srpski telegraf poručio je da mu je rano za penziju i da je blizu odluke da bar za još jednu sezonu odloži prelazak u klupsku fotelju.

SPOREDNA ULOGA

- Verovatno ću da igram, odlučiću sa familijom. Meni deluje da mi je rano još da idem gore (u ložu). Iz godine u godinu sam mislio da će moja uloga biti totalno sporedna. Da budem neka vrsta spone između igrača i uprave. Međutim, izdešavalo se da sam odigrao mnogo utakmica. Da mislim da ne mogu ili da nekome smetam, ne bih ni razmišljao da nastavim - rekao je Ilić.

On je dodao da ima podršku porodice i da supruga Tijana, sin Nikša i ćerka Neva žele da nastavi fudbalsku karijeru.

- Klinci bi da igram dokle god mogu da stojim na nogama. Oni nemaju taj osećaj koliko imam godina i srećni su kad gledaju utakmice. Sa suprugom ću morati da razgovaram jer sve važne odluke donosimo zajedno, ali i ona voli kad sam na terenu.

Ilićev pogodak približio je Partizan trofeju Kupa, koji bi donekle nadoknadio gubitak titule.

- Znam da je svim navijačima najvažnija titula, ali nismo uspeli ove godine. Drago mi je što je klub u situaciji da uzme trofej jer znam koliko ljudi u klubu rade i koliko se momci na terenu trude. Kad igraš u Partizanu, makar jedan trofej mora da se osvoji inače je sezona neuspešna - kazao je Ilić.

Foto: Starsport

Saša Ilić sa porodicom

NI REČ O NASLEDNIKU

O potencijalnim naslednicima u prvom timu ili u Teleoptiku legendarni kapiten nije želeo da govori.

- O tome više ne pričam. Ranije sam pričao o nekim momcima za koje mislim da bi mogli da me naslede, ali se nije ispostavilo kao tačno. Ne bih da nekom stavljam to breme. U Partizanu je uvek bilo i uvek će biti kvalitetnih igrača - istakao je Ilić.