IZNENAĐUJUĆA ODLUKA: Pre dve godine je rastužio Humsku, a sada preuzima klupu evropskog velikana!


IZVOR: Vladimir Vorih - 23.04.2024 | 17:45


Došlo je vreme da zakorači na najveću fudbalsku scenu.

Foto: Starsport
IZNENAĐUJUĆA ODLUKA: Pre dve godine je rastužio Humsku, a sada preuzima klupu evropskog velikana!

Fudbaleri Liverpula u aktuelnoj sezoni u okviru engleske Premijer lige vode veliku borbu sa ekipama Arsenala i Mančester Sitija kada je u pitanju šampionski pehar, ali se u klubu već sada pripremaju za narednu takmičarsku godinu.

Izvesno je da će aktuelni trener Jirgen Klop napustiti Liverpul, a kako prenose britanski mediji, prvi kandidat da preizme užarenu klupu slavnog kluba, jeste trener kojeg navijači Partizana odlično poznaju.

Reč je o četrdesetpetogodišnjem Arne Slotu aktuelnom strategu holandskog Fejenorda sa kojim je pre dve godine gostovao u Beogradu, a u dvomeču u okviru UEFA lige konferencija ekiminisao je ekipu Partizana.

I pored činjenice da ima važeći ugovor sa holandskim klubom do leta 2026. godine, veliki su izgledi da već ovog leta postane stanovnik "grada Bitlsa"

- Arne Slot:

Datum rođenja: 17. septembar 1978. godine

Mesto rođenja: Bergenhajm - Holandija

Trenerska karijera: Cvole (Holandija)-mlađe kategorije, Kambur (Holandija)-pomoćni trener, AZ Alkmar (Holandija)-pomoćni trener), Fejenord (Holandija)

Foto: Starsport

Pre dve godine je rastužio crno-bele - Arne Slot tokom duelu protiv Partizana

 

Slot je stigao u Fejenord 2021. godine, a tokom svog mandata klub je osvojio titulu prvaka Holandije, kao i Kup. Pre dolaska u Roterdam, Arne Slot je bio trener AZ Alkmara, a uspesi u navedena dva kolektiva probudili su interesovanje čelnika Liverpula

Očekuje se da će razgovori između Liverpula i Arnea Slota biti ključni u odlučivanju o novom treneru, a eventualni dolazak ovog mladog stručnjaka na Enfild sigurno bi izazvao veliko interesovanje javnosti.

Ostrvski velikan okreće novu stranicu klupske istorije nakon gotovo devetogodišnje ere nemačkog stručnjaka.

 

BONUS VIDEO: