Radnički odgovorio treneru Vojvodine: STOLICA NE UME DA PRIHVATI PORAZ, ON MRZI NAŠ FUDBAL!


IZVOR: Republika - 03.04.2018 | 10:38


FK Radnički iz Niša odgovorio je treneru Vojvodine Iliji Stolici na prozivke da su odnosi sa klubom iz Novog Sada narušeni zahvaljujući njegovim izjavama i da on ima "poseban vid animoziteta" prema srpskom klubu.

Foto: Starsport

Radnički oštro odgovorio Stolici

- FK Radnički je imao i više nego dobre odnose sa Vojvodinom, koji su sada očigledno narušeni dolaskom trenera Ilije Stolice u novosadski klub. Isto to se već desilo i kada je gospodin Stolica bio šef stručnog štaba Voždovca. Osim Radničkog, gospodin Stolica je do sada u više navrata u medijima 'targetirao' i optuživao i Crvenu zvezdu, koja je, kao i Radnički, u vrhu tabele Superlige Srbije - navodi se u saopštenju Radničkog. 

Nišlije su dodale da Stolica napada svaki klub koji je bolje plasiran na tabeli od njegove Vojvodine.

- To pokazuje da on generalno mrzi srpski fudbal za koji je rekao da je u blatu, a on konstantnim napadima na one koji igraju bolji i kvalitetniji fudbal od njegovog tima, njih neargumentovano valja po tom blatu. Očigledno je da on ne može da prihvati poraz od boljih, a ima i neki poseban vid ličnog animoziteta prema Radničkom iz Niša - piše u saopštenju. 

Ilija Stolica je posle meča izjavio da su svi videli šta se dešavalo, da svi ćute o nameštanju utakmica u domaćem prvenstvu, kao i da je smatrao da je najbolje u tom trenutku bilo da ode sa klupe na tribine kao vid protesta protiv očajnog suđenja na "Čairu".

Radnički je saopštio da veruje u sudijsku organizaciju i fudbalske organe Srbije "i da će srpski fudbal biti unapređen u svakom smislu". 

- U svakom slučaju Radnički želi da na konstruktivan način doprinese razvoju srpskog fudbala, a ne da ga kao neki neargumentovano napadamo jer nam to tako trenutno odgovara - navodi se u saopštenju.