ROMARIO SE VRAĆA FUDBALU U 58. GODINI: Brazilcima je lopta u krvi, želi da IGRA SA SINOM NA TERENU


IZVOR: REPUBLIKA/R.V.B. - 17.04.2024 | 15:56


Slavni as harao terenima u prošlom veku!

Foto: www.profimedia.rs
ROMARIO SE VRAĆA FUDBALU U 58. GODINI: Brazilcima je lopta u krvi, želi da IGRA SA SINOM NA TERENU

Legendarni brazilski napadač Romario, poznat po svojim sjajnim nastupima na fudbalskom terenu, sprema se da se iznenadno vrati sportu nakon što je zvanično završio karijeru pre 15 godina. U 58. godini, Romario se registrovao kao igrač za ekipu Amerika-RJ, koja se takmiči u drugoj diviziji lige Rio de Žaneira. Ovaj neočekivani potez izazvao je značajnu pažnju u fudbalskoj zajednici i među njegovim fanovima širom sveta.

Ono što čini ovaj povratak još više izuzetnim je sentimentalna vrednost povezana sa Romarijevom odlukom. On nije samo predsednik Amerika-RJ, već i njegov sin, Romarinjo, igra za prvi tim. Romario je izrazio nameru da se neće takmičiti u prvenstvu, već da će odigrati nekoliko utakmica za klub koji ima posebno mesto u njegovom srcu, ostvarujući dugo sanjanu želju da deli teren sa svojim sinom.

 

 


Romarijeva slavna karijera videla ga je kako predstavlja neke od najvećih klubova u Brazilu, uključujući Vasko da Gamu, Flamengo i Fluminense u Rio de Žaneiru. Njegovi talenti takođe su krasili evropsku scenu, gde je nosio dresove moćnih timova poput PSV Ajndhovena, Barselone i Valensije. Tokom svog puta, Romario je ostavio neizbrisiv trag svojim izuzetnim sposobnostima postizanja golova i impresivnim setom veština, urezavajući svoje ime u fudbalsku legendu.

Romarijeva objava na Instagramu zapalila je talas nostalgije i uzbuđenja među ljubiteljima fudbala, koji će s nestrpljenjem iščekivati da ponovo vide ikoničnog napadača na terenu, iako u drugačijoj ulozi nego pre. Njegova trajna strast prema lepoj igri i dalje očarava fanove i inspiriše novu generaciju fudbalera.

 

 

BONUS VIDEO