LEGENDA ŠPANSKOG FUDBALA ODLAZI U PENZIJU: Raul Garsija okačio kopačke o klin!


IZVOR: Republika - 15.04.2024 | 15:50


Rekao zbogom fudbalu.

Foto: Athletic Club/X
LEGENDA ŠPANSKOG FUDBALA ODLAZI U PENZIJU: Raul Garsija okačio kopačke o klin!

Dečak iz Pamplone koji je svoju avaturu započeo u Osasuni, Raul Garsija objavio je da će na kraju sezone završiti karijeru. Španac je to uradio u najboljem mogućem trenutku, a to je osvajanje Kupa Kralja sa Atletik Bilabom nakon 40 godina čekanja na ovaj trofej. 

Garsija važi za istinsku legendu španskog fudbala. Celu svoju karijeru je proveo u La Ligi. Osim Osasune i Atletik Bilbaa, igrao je još i za Atletiko Madrid za koji je nastupao od 2007. do 2015. godine i bio deo ekipe koja je igrala finale Lige šampiona protiv Real Madrida 2014. godine. Jorgandžije ga sigurno pamte po lepom.

Garsija je trenutno jedini aktivni igrač sa najviše nastupa u španskom prvenstvu (602), a ispred njega su Andoni Zubzirareta i Hoakin koji dele prvo mesto sa 622 utakmice. Raul je se i 111 puta upisao u stelce u La Ligi i postizao veoma bitne golove za svoje timove, tako će španski fudbal pamtiti svoju legendu.

Bilbao je trenutno na petom mestu sa 57 boda, četiri manje od Atletiko Madrida, a baš za 12 dana ova dva kluba odmeriće snage na Metropolitanu. Sigurno će Jorgandžije prirediti lep doček Garsiji, kako bi se oprostili sa nekadašnjim igračem kako dolikuje,

BONUS VIDEO