ASTRONOMSKA CIFRA! Gvardiola fura SAT od skoro 1,3 MILIONA EVRA! Postoji samo 50 KOMADA, nosio ga na Marakani!


IZVOR: M. M. - 11.04.2024 | 19:16


Ima ga i Rafael Nadal.

Foto: star sport
ASTRONOMSKA CIFRA! Gvardiola fura SAT od skoro 1,3 MILIONA EVRA! Postoji samo 50 KOMADA, nosio ga na Marakani!

Trener Mančester sitija, Pep Gvardiola, imao je šta da pokaže na svojoj ruci tokom spektakularnog meča sa Realom u Madridu (3:3) u okviru četvrtfinala Lige šampiona.

U pitanju je sat "Ričard Mil" i zanimljivo je da postoji samo 50 ovakvih na planeti. Samo ih je toliko napravljeno što znači da je u pitanju limitirana serija. Radi se o modelu "RM27-01 Calibre" i jedan je od najluksuznijih koji postoji.

Vrednost ovog skupocenog merača vremena trenutno iznosi tačno 1.286.945,00 evra!

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pubity Sport (@pubitysport)

 

Prema pisanju stranih medija, ovaj model je vredeo oko 600.000 funti kada je napravljen, ali sada mu je cena porasla zbog retkosti. A, zanimljivo, među njima je i najbolji španski teniser u istoriji Rafael Nadal.

Sat je, navodno, oborio svetski rekord za najlakši mehanički sat ikad napravljen, jer je težak samo 18,83 grama. Proizvođač je ovaj pronalazak nazvao "trijumfom inženjerstva i tehnologije“ i jednom od "najinovativnijih arhitektonskih konstrukcija" poslednjih godina. Britanci pišu da sadrži turbilon mehanizam sa ručnim namotavanjem i sa otvorenim dizajnom koji pokazuje zupčanike i kazaljke unutra.

Zanimljivo, proslavljeni španski stručnjak i aktuelni prvak Evrope sa Sitijem nosio je ovaj luksuzni komad nakita i na decembarskoj utakmici protiv Crvene zvezde u okviru grupne faze Lige šampiona.

BONUS VIDEO