POZNAT KLOPOV NASLEDNIK U LIVERPULU! Evo ko je novi NEOČEKIVANI trener "redsa"!


IZVOR: Republika/ O.J. - 31.03.2024 | 17:53


Konačno je poznato.

Foto: Tanjug/AP
POZNAT KLOPOV NASLEDNIK U LIVERPULU! Evo ko je novi NEOČEKIVANI trener "redsa"!

Amorim prelazi u Liverpul?

Portugalski stručnjak Ruben Amorim, trenutni trener Sportinga, navodno će sesti na trenersko kormilo Liverpula u narednoj sezoni. Ova vest dolazi nakon što je poznato da će Jirgen Klop napustiti klub sa "Enfilda" nakon devet godina. Amorim se dugo nalazio u užem krugu kandidata za ovu poziciju, zajedno sa Roberto De Zerbijem iz Brajtona, ali iako se činilo da je prednost data Ćabiju Alonsu, bivšem članu Liverpula i trenutnom šefu struke Bajera, on ipak neće biti novi trener Liverpula. Alonso je odlučio da još jednu sezonu provede u Leverkuzenu, što je navelo čelnike Liverpula da se okrenu alternativama.

Amorim fokusiran na osvajanje duple krune u Portugaliji


Pre nego što preuzme vođstvo u Liverpulu, Amorim će se fokusirati na osvajanje duple krune u Portugaliji sa ekipom Sportinga. Njegov tim trenutno drži prvo mesto sa poenom više i utakmicom manje u odnosu na Benfiku. Takođe, Sporting se bori za ulazak u finale nacionalnog Kupa, nakon što je slavio rezultatom 2:1 u prvom polufinalnom duelu protiv gradskog rivala.

Očekuje se da će odluka o prelasku u Liverpul biti zvanično potvrđena nakon završetka sezone u Portugaliji. Amorim je već saopštio svoju odluku najbližim ljudima i saradnicima, a portugalski mediji prenose da je njegov dolazak na "Enfild" gotova stvar. Navijači Liverpula sa nestrpljenjem očekuju da vide kako će se Amorim snaći na klupi njihovog voljenog kluba.

BONUS VIDEO: