Ronaldo otvorio dušu o noći pred finale SP 1998. godine


IZVOR: Republika - 31.03.2018 | 11:47


Ronaldo Lus Nazario de Lima, jedan od najvećihigrača ikada, otkrio je šta se desilo noć pred utakmicu sa Francuskom (3:0) u finalu Svetskog prvenstva 1998. godine

Foto: Tanjug/AP

Ronaldo

Brazil je u Francusku stigao kao favorit, imao je u svoj redovima "El Fenomena", padali su rutinski u osmini finala Čile, potom Danska, Holandija u polufinalu. Ali, noć pred meč sa "trikolorima" za "boginju" desilo se nešto što je 20 godina bilo obavijeno velom tajne.

Radilo se o Ranaldu, a teorije zavere godinama samo su se množile, od toga da su hotelom odjekivali vika i plač, pa da je Ronaldo doživeo napad epilepsije, drugi su pričali da nije mogao da izdrži pritisak finala, treći da je bio čak i otrovan....

Niko nije znao što se dogodilo dok Ronaldo sam nije ispričao svoju priču.

- Sve je bilo u redu za vreme ručka. Otišao sam u sobu da se odmorim, a onda sam osetio nešto što nisam nikada u životu. Probudio sam se i bilo mi je užasno loše. Rekli su mi da sam buncao, vikao, otvorio sam oči i video sam nekoliko saigrača i doktora Toleda. Niko nije želeo da kaže što se dogodilo. Samo sam tražio da odu i da me puste da spavam, nije mi bilo dobro. Kad sam malo došao sebi, otišao sam u hol hotela i video sam Leonarda koji mi je rekao da su doktori odlučili da ne igram finale - kazao je Ronaldo.

Foto: instagram.com/ronaldo

Ronaldo

Međutim, popularni "zuba" nije mogao da propusti okršaj za titulu Svetskog šampiona.

- Svi testovi su pokazivali da mi nije ništa. Rekao sam selektoru da moram da igram, pa Zagalo nije imao izbora i poslušao me je. Igrao sam, a sve ono što mi se događalo verovatno je uticalo na ekipu i zato smo odigrali kako smo odigrali. 

Francuzi su igrali taman toliko koliko je im bilo potrebno, Ronaldo je bio samo sena najboljeg igrača sveta, pa su "trikolori" pobedili 3:0.

- Nisam želeo da izdam Brazil, imao sam obavezu prema svojoj zemlji. Morao sam da pokušam, makar po cenu zdravlja - dodao je Ronaldo.