PIKSI MENJA IZ KORENA! Srbija u ZNATNO IZMENJENOM sastavu izazi na megdan Kipranima!


IZVOR: Republika - 24.03.2024 | 13:51


Očekuje se da selektor "orlova" Dragan Stojković Piksi od prvog minuta šansu pruži proverenim snagama.

Foto: Starsport
PIKSI MENJA IZ KORENA! Srbija u ZNATNO IZMENJENOM sastavu izazi na megdan Kipranima!

Selektor Dragan Stojković Piksi uvešće određene promene u sastavu "orlova" za naredni prijateljski meč protiv Kipra.

Posle nedavnog poraza od Rusije, legendarni as na klupi Srbije, planira da vrati formaciju sa trojicom igrača u zadnjoj liniji, koja mu je donekle donela uspehe u prošlosti.

Osim promena u sistemu igre, Stojković želi da pruži priliku nekim novim igračima, a prema najavama, utakmicu bi trebalo da počne Srđan Mijailović iz Crvene zvezde. Ovo bi mogla da bude odlična prilika za igrače koji su bili u drugom planu ili nisu imali veliku minutažu u reprezentaciji.

Foto: www.profimedia.rs

Predrag Rajković

Nikola Milenković napustio je kamp FSS u Staroj Pazovi i pripreme nacionalnog tima, jer je morao da otputuje u Firencu zbog smrti direktora "viole" Džona Baronea, te zbog toga nije putovao u Moskvu, ali se sada vraća u tim za meč protiv Kipra. Njegov povratak mogao bi da ojača zadnju liniju "orlova" i pruži stabilnost timu.

Piksi planira da pruži priliku golmanu Predragu Rajkoviću, koji nije dugo branio, ali je poznat po svojim kvalitetima. Protiv Rusa branio je Vanja Milinković-Savić, međutim, selektor želi da isproba sve golmane s kojima trenutno raspolaže.

Očekuje se da će Piksi u startnoj postavi uvrstiti Aleksandra Mitrovića, Sergeja Milinković-Savića, koji su meč sa Rusima počeli sa klupe, kao i da će ponovo krenuti Saša Lukić, koji je odigrao ceo meč u Moskvi.

BONUS VIDEO