NIKAD SNAŽNIJA VEZA! Zvezda POTPISUJE novi ugovor sa Gaspromom?! Rusi ulažu ZNATNO VEĆA sredstva na Marakanu!


IZVOR: Republika - 24.03.2024 | 13:04


Utakmica sa Zenitom poslužila je za finalizaciju pregovora na najvećem srpskom stadionu.

Foto: Starsport/Ilustracija
NIKAD SNAŽNIJA VEZA! Zvezda POTPISUJE novi ugovor sa Gaspromom?! Rusi ulažu ZNATNO VEĆA sredstva na Marakanu!

Veze između fudbalskih klubova Crvene zvezde i Zenita datiraju unazad godinama i čvrste su kao stena.

Ova neraskidiva saradnja dodatno je ojačana dolaskom Gasproma kao generalnog sponzora šampiona Srbije. Planovi za nadolazeću godinu obuhvataju niz zajedničkih koraka, a jedan od njih je i organizacija prijateljskog turnira tokom letnjih priprema, verovatno u Rusiji.

Prošlogodišnji turnir, na kome je Crvena zvezda trijumfovala ispred Zenita, Fenerbahčea i Nefčija, bio je izuzetno uspešan, te domaćin ponovo želi da organizuje sličan događaj.

Usmeni poziv crveno-belima već je upućen, a kako prenosi "Maxbet sport", preciziranje termina očekuje se u narednom periodu.

Postoji i opcija da pripreme za novu sezonu budu održane u Sankt Peterburgu, umesto u Austriji, kako je to bio slučaj ranijih godina.

Foto: Starsport

 

Tokom zajedničkog ručka, pred jučerašnji meč na Marakani, delegacije Zenita i Crvene zvezde razgovarale su o novim zajedničkim potezima, među kojima se ističe veoma važan korak za crveno-bele, a to je produženje saradnje sa Gaspromom na naredne tri godine!

Prema novom ugovoru, srpskom klubu pripašće blizu 8.000.000 evra, što je značajan porast u odnosu na prethodni ugovor vredan pet miliona evra.

Takođe, ugovor će obuhvatati i dodatne bonuse za osvojene trofeje i evropske uspehe. Očekuje se da će svečana ceremonija potpisivanja novog ugovora biti održana u maju, a ovaj sporazum bi bio na snazi do juna 2027. godine.

Pored finansijskih dogovora, saradnja između ova dva kluba proteže se i na transfernu politiku. Prošlog leta, dogovoren je transfer Strahinje Erakovića od sedam miliona evra, a postoji mogućnost da se ova praksa nastavi i tokom narednog letnjeg prelaznog roka.

Takođe, postoji interesovanje da i Crvena zvezda dovede nekog igrača iz bratskog kluba Zenita, čime bi se dodatno ojačala saradnja između ova dva renomirana fudbalska kluba.

BONUS VIDEO