SELEKTOR KRIVOKAPIĆ SAOPŠTIO SPISAK ZA PORTUGAL! Tandem ljubimaca navijača Zvezde vodi ka EP!


IZVOR: Republika/D.O. - 14.03.2024 | 07:10


"Orliće" čekaju izazovi u kvalifikacijama za šampionat Starog kontinenta.

Foto: fss.rs
SELEKTOR KRIVOKAPIĆ SAOPŠTIO SPISAK ZA PORTUGAL! Tandem ljubimaca navijača Zvezde vodi ka EP!

Selektor omladinske fudbalske reprezentacije Srbije Radovan Krivokapić saopštio je imena 21 fudbalera za predstojeće kvalifikacije za Evropsko prvenstvo koje će se održati u Portugalu od 20. do 26. marta.

Na spisku se nalaze: golmani - Luka Lijeskić (Gent), Luka Veličković (Benfika) i Andrej Borak (Vojvodina);

Odbrambeni igrači: Aleksej Vukičević (Crvena zvezda), Vojin Serafimović (Čukarički), Ivan Vasiljević (Atletiko Madrid), Milan Majstorović (Dinamo Moskva), Stefan Bukinac (Vojvodina), Jan Karlo Simić (Milan), Đuro Đulio Đekić (Gorica) i Veljko Mirosavić (Čukarički).

 

 

Vezni red čine: Aleksandar Stanković (Inter), Jovan Šljivić i Andrej Petrović (Crvena zvezda), Marko Mladenović (Ajntraht), Bogdan Mirčetić i Mihajlo Petrović (Partizan), Milan Aleksić (Radnički 1923).

Za mesto u napadu konkurisaće: Jovan Mijatović (Njujork siti), Miloš Luković (Strazbur) i Uroš Sremčević (Crvena zvezda).

Treba reći da je Jan-Karlo Simić bio na širem spisku A tima, ali ga je selektor "orlova" Dragan Stojković ipak otpisao, prilikom skraćivanja liste fudbalera za prijateljske mečeve protiv Rusije 21. marta i sa Kiprom u Limasolu četiri dana kasnije.

Nedostatak nekih standardnih igrača kao što su Kosta Nedeljković i Jovan Milošević, zbog povreda, predstavlja veliki hendikep za selektora Krivokapića.

Ono što posebno privlači pažnju je činjenica da će se za mesto startera u špicu boriti bivši i sadašnji prvotimci Crvene zvezde, Jovan Mijatović i Uroš Sremčević, koji predstavljaju budućnost srpskog fudbala.

BONUS VIDEO